Cinc anys del nomenament de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat

0
134
Imagen de la Crida que tuvo lugar para celebrar la Declaración de las Fallas Patrimonio Inmaterial de la Humanidad

Les Falles de València estan de celebració: el 30 de novembre de 2016, fa exactament cinc anys, la UNESCO reconeixia les nostres festes per excel·lència com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Un comité intergovernamental reunit a Etiòpia va valorar les Falles com una expressió de “creativitat col·lectiva” que “salvaguarda les arts i oficis tradicionals”.

Per tant, aquest dimarts 30 de novembre de 2021 es duran a terme els actes de celebració del V aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Durant l’esdeveniment participaran tant l’alcalde de València, Joan Ribó, com el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, així com les Falleres Majors de València i les seues Corts d’Honor.

AIXÍ ÉS LA PROGRAMACIÓ DE HUI:

– 18.30 hores: Recepció d’autoritats a la porta de l’Ajuntament de València amb la música de la Colla de Junta Central Fallera.

– 19.00 hores: Presentació de la guia de cartells “Una crida a la festa. Cartells de Falles del Museu Faller de València (1929-2021)”. Hemicicle municipal, 1a planta.

– 20.00 hores: Conclusió V aniversaris Patrimoni amb brindis. Conclusió amb Canto d’Estil i la Colla de Junta Central Fallera. Saló de Cristall de l’Ajuntament, 1a planta.