La Tapa del Pelegrí del Camí del Sant Greal com a incentiu per a la gastronomia valenciana

0
48
La Tapa del Peregrino en el Colmado de

Dimecres passat 24 de novembre va tindre lloc la presentació de la “Tapa del pelegrí” en l’Adrogueria de la Lola. Com un costum ja espanyol, el prendre una tapa en la terrasseta s’ha unit a l’oferiment gratuït de la mateixa per als pelegrins del Camí del Sant Greal una vegada que entren en l’establiment situat a escassos metres de la Catedral de València i ensenyen la seua credencial.

L’esdeveniment es va realitzar amb el vi de les Dues Ces, que conté varietat Boval sembrada a Utiel-Requena i etiquetada pel celler Barraques *Carrascal. Així mateix, la degustació d’aquesta tapa a València podrà realitzar-se, de moment, fins al 3 de desembre, prèvia adquisició de la credencial de pelegrí en la Botiga de la Seu, en la molt pròxima plaça de la Reina de València.

En aqueix sentit, la “tapa del pelegrí” vol mostrar un gest més en la implicació del teixit emprenedor dels qui porten anys treballant per donar serveis de restauració en el centre de la ciutat que custodia el Sant Greal. No obstant això, enfront de les conseqüències derivades de la COVID-19 que va obligar al tancament de diversos locals de restauració, unit a les obres necessàries, tant l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal al costat de l’Adrogueria de Lola intenten fomentar el consum de servei de restauració a Ciutat Vella.

De fet, l’objectiu de l’Associació Cultural El Camí del Sant Greal consisteix en el fet que aquesta tapa s’estenga i es convertisca en senyal d’identitat gastronòmica de la ruta. Això pot ser reeixit, ja que dins de la nostra història judeo-*critiana, segons paraules de la Dra. Ana Mafé, es contempla els tres símbols principals: l’acompanyament amb vi al costat del símbol del pa i de l’oli, ja que els tres representen un símbol d’unció.

Així doncs, “Tapa del pelegrí” està feta de Farina, aigua i llevat per a crear la massa, una mica d’oli d’oliva, ceba al forn, pebre roig dolç empolvorat i una hojita de julivert ornamental. Amb aquests condiments es pretén que el pelegrí, reba de manera gratuïta amb solament mostrar la seua credencial en l’establiment hostaler que desitge entrar en aquesta iniciativa. Durant els dies que dure les primeres Jornades del *Cami no del Sant Greal a Ciutat Vella (1+1=5), l’Adrogueria de la Lola, que ha elaborat aquesta tapa, l’oferirà de manera gratuïta als pelegrins del Camí del Sant Greal que entren en el seu establiment i ensenyen la credencial.

Proposar una tapa els ingredients fonamentals de la qual són el vi, el pa i l’oli, suposa un punt de partida per a desenvolupar en el futur altres iniciatives que relacionen el Camí del Sant Greal, Ruta del Coneixement, camí de la Pau amb la rica cultura gastronòmica de València.