Ciutadans acusa al tripartit d’incomplir l’acord per a revitalitzar la Ciutat de l’Artista Faller

0
605

Amparo Picó anuncia que grup el municipal Cs presentarà una moció al ple de desembre per a defensar el futur de la CAF

Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha acusat al tripartit d’incomplir el Pla de Revitalització de la Ciutat de l’Artista Faller, signat pels portaveus dels grups polítics del consistori, a proposta de Ciutadans, al desembre de 2015.

La regidor de Ciutadans, Amparo Picó ha anunciat avui que, mitjançant una moció al ple de desembre, el seu grup instarà al tripartit a engegar mesures per a evitar una major degradació en la Ciutat de l’Artista Faller (CAF).

“Des del Grup Municipal Ciutadans hem manifestat, en diverses ocasions, la necessitat d’intervenir en un espai fonamental i necessari per al desenvolupament cultural, turístic i econòmic de la ciutat de València, ja que si no fem alguna cosa sobre aquest tema, el polígon de naus industrials perdrà la seua essència, de ser el bressol de l’artesania i l’ofici de l’artista faller”, ha manifestat l’edil Picó.

La regidor de Ciutadans ha explicat que les propostes de la moció contemplaran el compliment de l’acord adoptat en la Junta de Govern Local en 2015 sobre rectificar la CAF, la convocatòria de la Comissió *Intermunicipal per a analitzar el seu compliment, així com altres mesures urgents. A més de que a aquesta reunió assistisca el Gremi d’Artistes Fallers i representants dels grups polítics de l’Ajuntament de València.

Sobre aquest assumpte, Picó ha dit: “passats tres anys des de la signatura del pla, els actuals directius del gremi han manifestat el seu profund malestar davant la passivitat i la falta de voluntat d’executar aquest pla, arribant a qualificar-ho d’operació cosmètica”.

La regidora de Cs, integrant del Consell Rector de la Junta Central Fallera, ha assegurat que “al juliol de 2015 la Junta de Govern Local va aprovar recalificar la CAF, però aqueix acord s’està incomplint”.