Ciutadans alerta de l’ús abusiu de Fuset de contractes menors

0
26
Comunidad Valenciana Valencia. 01/08/2017 Pere Fuset presenta estudio sociológico de las Fallas. Fotografia de Manuel Molines.

El grup municipal Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de València ha alertat avui que l’àrea de Cultura Festiva, que gestiona l’edil Pere **Fuset, ha doblegat l’import destinat a contractes menors durant el primer semestre de 2017, ascendint a un total d’1.160.000 euros, en comparació del mateix període de 2016, en el qual es van gastar 500.000 euros. “L’ús ha sigut també excessiu per a les contractacions de Nadal, Expo Jove, activitats nadalenques i per a la Cavalcada de Reyes”, ha denunciat la regidor de Ciutadans Empare Picó.

Picó ha anunciat que sol·licitarà a Fuset “tota la relació de contractes menors de l’últim trimestre”.

L’edil ha explicat que demanarà “explicacions d’aqueix increment en la pròxima reunió de la Comissió de Desenvolupament Humà. A dia d’avui Fuset ja no es pot excusar que en altres èpoques aquesta pràctica es donava més, perquè ja porta quasi tres anys gestionant la seua àrea i existeixen dades objectives de la seua pròpia gestió per a comparar”. “En el primer trimestre de 2017 es va gastar 725.615 euros en contractes menors, mentre en aqueix mateix període de temps del 2016 van ser 149.553 euros. I els seus socis de govern li l’estan consentint”, ha criticat Picó.

D’altra banda, la regidor de Ciutadans ha valorat negativament que Pere Fuset no hi ha contractat les principals carrosses de la cavalcada, les dels tres reis mags, als artistes fallers i també que “haja baixat el pressupost enguany de les carrosses que sí ha contractat al gremi”. “En situacions així, l’edil de Compromís demostra que el seu suport al gremi d’artistes fallers és només només de boca”, ha dit Picó.

Amparo Picó ha fet balanç d’altres aspectes de les festes nadalenques a València i ha lamentat la falta d’il·luminació. “El centre de la ciutat sembla una espai apagat i trist, ha de millorar-se de cara a l’any que ve”, ha comentat.

Sobre Expojove, la regidor de Cs ha emplaçat a l’edil Fuset al fet que treballe de manera més coordinada amb l’àrea de Joventut. “Si l’esdeveniment és una fira infantil i juvenil hauria de coordinar-se amb l’àrea de Joventut, com la passada setmana va reclamar el portaveu del meu grup, Fernando Giner, i a més comptar amb l’opinió del Consell de la Joventut de la ciutat de València”. Sobre aquest assumpte, Amparo Picó ha valorat “positivament” que el tripartit haja fet cas a les reclamacions de Ciutadans i haja augmentat la tematització en pavellons de delegacions municipals o institucionals.

Per a concloure, sobre la festa de finalització d’Any, la regidor Picó ha lamentat que el so només s’escoltara bé en la part central de la plaça “quan tot l’entorn estava ple de persones”. “Hi havia centenars de persones i moltes d’elles van utilitzar les línies nocturnes però, en aquest cas molts es van quedar en les parades d’autobús perquè els busos anaven plens, amb la qual cosa la previsió de l’EMT va fallar”, ha manifestat la regidora, qui també ha exigit més control en els accessos de la plaça per a evitar l’entrada de botelles de cristall.