Ciutadans proposa homenatjar la figura de l’artista faller i del pirotècnic per la seua labor a València

0
39

Amparo Picó presenta una iniciativa a la Comissió de Desenvolupament Humà per a realitzar dos monuments mitjançant un concurs per a triar el disseny
El grup Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha proposat una iniciativa a la Comissió de Desenvolupament Humà, que se celebrarà dijous que ve, amb l’objectiu de realitzar un homenatge a la figura dels artistes fallers i dels pirotècnics. La proposta naix com a reconeixement al seu treball en pro de la promoció i difusió de la professió i de la ciutat de València. La moció de Cs contempla també la construcció de dos monuments en diferents punts de la ciutat.
“Considerem que València té un gran deute amb dos sectors molt especials i singulars com són el de l’artesà faller i el pirotècnic i ja va sent hora de començar a complir-la. Fa uns anys va començar a demandar-se la construcció de dos monuments a realitzar per escultors del món de les falles i de professionals de la pirotècnia, inclòs el president de la Federació Valenciana d’Associacions d’Amics del Coet”, ha explicat l’edil Picó.
La regidor de Cs ha recordat que “ambdues peticions han comptat amb els suports del Gremi d’Artistes Fallers i de l’Associació de Pirotècnics Valencians (Piroval), però mai han arribat a cristal·litzar-se més enllà d’ensenyar els esbossos a alguns responsables municipals fa anys”.
Amparo Picó ha explicat que el seu grup ha presentat la moció “amb la proposta de convocar un concurs públic per a triar els dissenys dels futurs monuments comptant amb la participació de pirotècnics i artistes fallers en el jurat”. Entre les propostes d’acord s’inclou l’habilitar una partida en els pressupostos de 2019 i/o que es plantege un procés de mecenatge i patrocini per a executar els projectes seleccionats.
Per a concloure, la regidor de Cs ha dit: “és el moment de deixar-nos de paraules i d’arribar als fets. La proposta ha anat plantejant-se cada cert temps i mai ha existit un compromís institucional. Els artistes fallers no solament han demostrat el seu art fent falles, sinó també en el món del setè art i els pirotècnics han portat el nom de València a molts països guanyant premis internacionals”.