Ciutadans vota en contra de la liquidació del pressupost de JCF

0
601

La regidor Empare Picó critica la mala gestió de **Fuset “també en els pressupostos” i recorda que aquest “ha incomplit el seu compromís d’augmentar les subvencions a les agrupacions falleres”

El grup municipal Ciutadans en l’Ajuntament de València ha votat avui, en el Consell Rector de la Junta Central Fallera, en contra de la liquidació del pressupost de JCF de 2017 per considerar-ho irreal, malament gestionat i malament planificat.

La regidor de Cs Amparo Picó ha criticat “la mala gestió de **Fuset, també en els comptes. Sobre el paper, ha reduït en més d’un 17% la partida per a promocionar les Falles a nivell publicitari, quan compta amb l’experiència del passat any que va pressupostar 8.500 euros i després es va gastar 49.100 euros”.

“Considerem que el lògic haguera sigut mantenir aqueixa partida. La gestió de Fuset en la JCF és lamentable”, ha manifestat la regidora Empare Picó, qui ha sol·licitat accés a la documentació sobre les contractacions de publicitat.

En aquesta línia, l’edil Picó també ha demanat conèixer la documentació sobre la despesa de desplaçament de les Falleres Majors “ja que en dos conceptes diferents sumen 88.434 euros”.

La regidor de **Cs ha criticat que “dels diners destinats per a promoció de la Unesco només s’haja gastat menys de la meitat. “Es van destinar 15.000 euros i només s’ha gastat menys de la meitat. Açò és una mostra de la falta d’interès per promocionar que som Patrimoni Immaterial de la Humanitat”.

La regidor Picó ha insistit en l’incompliment de Compromís d’augmentar la subvenció a les agrupacions falleres i d’engegar una delegació de Patrocini que garantiria una major inversió en benefici de la festes de les Falles.

“El regidor i conseller, Carlos Galiana, ens ha reconegut que així va ser. Que ho va plantejar però després li van dir que els seus plantejaments eren inviables”, ha manifestat.

Per a concloure, l’edil Empare Picó ha afirmat: “El realment evident, demostrat en aquests pressupostos, és una clara falta de voluntat per part del tripartit, de gestionar, des de la coherència, transparència i responsabilitat política, en benefici i digne suport al col·lectiu faller i, en definitiva, a les nostres festes més representatives, com són les Falles de València”.