Ciutadans acusa al tripartit d’incomplir els seus compromisos amb la Setmana Santa Marinera

0
283

La regidora Amparo Picó exigix una major implicació de l’Ajuntament de València amb una festa d’Interés Turístic Nacional.

“La Setmana Santa Marinera de València del 2017 s’ha caracteritzat per tindre un gran respatler de ciutadans i una gran falta de suport, real, per part de l’Ajuntament de Valencia”, ha declarat la regidor de Ciutadans en l’Ajuntament de València, Amparo Picó.

Sobre este assumpte Picó ha manifestat que “el tripartit continua mirant cap a un altre costat pel que fa a la defensa i promoció del patrimoni cultural i festiu valencià”. A més, la regidora de Cs ha recordat que al novembre de 2015 el seu grup va presentar una moció a la Comissió de Desenrotllament Humà, que va ser aprovada per unanimitat, a favor que el consistori treballara en pro d’una major difusió i projecció de la Setmana Santa Marinera de València.

“Recordem que és una festa reconeguda com d’Interés Turístic Nacional, a més de tractar-se de la segona festa més rellevant de Valencia”, ha afegit Amparo Picó. La regidor de Cs ha recordat al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que els acords estan per a complir-los.

“La nostra moció es va aprovar per unanimitat en la dita comissió. El primer punt de l’acord és augmentar la promoció de la Setmana Santa Marinera amb més publicitat i no sols en el mobiliari urbà de València. La Setmana Santa Marinera és una festa que hauria de ser un reclam a nivell nacional, però per a això cal donar-la a conocer”, ha dit l’edil.

Picó ha lamentat que Fuset concentre els seus esforços a retransmetre la festa de Nit de cap d’any, o altres esdeveniments festius, però no la Setmana Santa Marinera a través d’un senyal streaming per a les distintes televisions. “Tant la processó del Sant Enterrament i la Desfilada de la Resurrecció, únic a Espanya, que data de 1929, són esdeveniments que haurien de mostrar-se”, ha explicat Picó.

Per a concloure, la regidora de Cs ha recordat que el tripartit ha eliminat la partida per a continuar restaurant imatges del Museu Municipal de la Setmana Santa Marinera, deteriorades a causa del deficient manteniment de l’equipament cultural.