Ciutadans acusa al tripartit d’incomplir l’acord plenari per a declarar la Batalla de Flores Bé de Rellevància Local

0
595

La regidora Amparo Picó exigix a Pere Fuset que complisca amb la seua paraula

La regidora de Ciutadans de l’Ajuntament de València, Amparo Picó, hi ha acusat al tripartit que governa el consistori d’incomplir l’acord per a declarar l’acte de la Batalla de Flores de la Gran Fira de València com Ben Immaterial de Rellevància Local i Festa d’Interés Turístic, tal com es va aprovar en el ple celebrat al setembre de 2016 en una iniciativa promoguda pel Grup Municipal de Ciutadans. En estos mesos, la Regidoria de Cultura Festiva no ha fet cap gestió per a formalitzar l’acord i poder tindre els tràmits administratius avançats.

La regidor Picó ha manifestat: “És una vergonya el que està succeint. Fuset no té interés i de voluntat política per a declarar la Batalla de Flores com Bé de Rellevància Local (BRL), quan reunix tots els requisits pertinents per a eixa distinció, així com per a obtindre la de Festa d’Interés Turístic”.

L’edil de Cs ha realitzat estes afirmacions després de conéixer la resposta del regidor Fuset a una pregunta formulada al ple. Picó va inquirir sobre les gestió realitzada des de l’aprovació en el ple de l’acord per part dels tècnics així com amb qui s’han fet reunions i quan s’anava a portar l’expedient a la Generalitat per a rebre el seu vistiplau.

“La nostra sorpresa ha sigut gran quan rebem la resposta”, ha dit Picó ja que en la resposta per escrit remesa per Fuset es diu “Actualment, estem en procés de recopilació d’informació i de redacció dels informes preceptius per a permetre una valoració i possible declaració de la Batalla de Flores com Ben Immaterial de Rellevància Local”.

En este sentit, Picó ha dit: “El treball d’este últim any en relació amb els tràmits per a declarar la Batalla de Flores com BRL ha sigut de tres línies en un document. La trista realitat és que el treball per a aconseguir la declaració de BRL, per part del tripartit i la Regidoria de Cultura Festiva ha sigut nul”.

Finalment, la regidor de Cs ha manifestat: “En breu se celebrarà una nova edició de la Batalla de Flores però res s’haurà avançat sobre la protecció d’un dels actes capdavanters de la Gran Fira de València. Ja veiem la gran falta d’interés i afecte de Fuset per les festes de la nostra ciutat. La seua voluntat és nul·la i a la seua pèssima gestió en les Falles se suma ara un nou desastre amb estos fets”.