Ciutadans (Cs) exigix paralitzar l’enquesta sobre falles

0
486

La regidora Amparo Picó insta el regidor Fuset que done explicacions en la pròxima comissió de Desenrotllament Humà

La regidora de Ciutadans en l’Ajuntament de València Amparo Picó ha exigit al president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la paralització immediata de l’enquesta, així com la destrucció de les ja fetes. Picó demanarà explicacions en la pròxima reunió de la Comissió de Desenrotllament Humà.

“Ens pareix impresentable fer una enquesta demanant noms i cognoms i damunt la seua ideologia política i si és catòlic practicant. És quelcom inaudit el que s’està produint en el món de les falles des que governa el tripartit. Ixen d’una i es fiquen en una altra. Els diners destinat a l’enquesta podria haver anat, perfectament, per a ajudes socials o per a altres usos del col·lectiu faller, com fomentar actes humanitaris, que les falles fan i molt al llarg de l’any”, ha manifestat la regidora Amparo Picó, el qual va agregar que “més aïna pareix un qüestionari per a conéixer el perfil polític dels fallers. No em valen arguments com haver utilitzat termes semblants als utilitzats pel CIS. En este cas es pregunta per la seua afinitat religiosa i per qüestions privades”.

La regidora de Cs ha assegurat: “És improcedent fer l’enquesta com s’està fent. Hi ha preguntes que grinyolen i molt. És anormal preguntar per la ideologia o el pensament religiós”.

Picó ha fet especial insistència en què moltes de les preguntes “no afecten ni tenen cap rellevància sobre la festa fallera ni la seua gestió i que recorden a una arreplega d’informació d’altres èpoques per a catalogar i controlar els ciutadans i la clara intenció de polititzar la festa de les falles”.

L’edil de Cs ha assegurat: “S’ha creat un nivell de crispació en el món faller desconegut fins a este moment. Fuset no ha donat peu amb bola i que l’única cosa que sap és demanar perdó en l’assemblea de presidents pels continus esvarons i errors en la seua gestió”.

La regidora Picó ha lamentat que Fuset utilitze les falles com a ferramenta política. “El regidor ha de dimitir com a president de l’organisme faller. Ja va generar polèmica amb les normes falleres; amb la SGAE i altres decisions i ara l’engrandix amb esta enquesta que es fa d’amagat amb l’excusa de posar en valor la declaració de la Unesco”, ha dit Picó.