Est és el jurat que triarà a les Corts d’Honor i Falleres Majors de València 2019

0
97

Coneix als i les seleccionades per a donar el nom definitiu de les quals seran les màximes represetantes de les festes josefinas dd 2019. strong>
Les falles segueixen amb la metxa encesa i després de les preseleccions de les 73 candidates a falleres majors de València de 2019,ja es coneix el nom dels components del jurat per a la selecció final de les màximes representants de les festes josefinas i les seues corts d’honor, que serà en la gala de la Fonteta el pròxim 29 d’octubre.

Seran vuit dones i sis homes els encarregats de prendre una decisió final que no serà gens fàcil, però que assumeixen amb il·lusió. La presentació oficial a totes elles serà el dijous i, a partir d’ací, començaran les proves.

El jurat de Fallera Major, triat per Pere Fuset, estarà format per Isabel Bernabé (mare de Raquel Alario), Laura Brisa (cort de 2014),Alicia Moreno (fmv 2016), Jaime Villarrubia, Ángela Pérez, Francisco Aleixandre i Fernando Molina, candidats triats pels presidents durant la votació.

Laura Real ( fallera de Cadis-Guareix Femenina), la periodista Marta Ballester i la fallera major infantil de València 1999, Amparo Morosoli són els noms que va donar Fuset per al jurat de fallera major infantil. Els proposats pels presidents en l’assemblea extraordinària van ser Pepe Pastor, Rafa Ferrando, Sandra Giner i Javier Bea.

Una carrera de fons de cara a un dels actes més importants per a les Falles.
Qui és qui

Isabel María Bernabé Miñana

Fallera en possessió del Bunyol d’Or de JCF, pertany a la comissió Fernando el Catòlic – Ángel Guimerá. En l’àmbit professional, és mestra des de fa 34 anys. Ha dedicat més de 15 anys a la docència del valencià en Secundària i la resta com a mestra d’Educació Primària en el Col·legi Públic Lluís Vives de València. Amant de les tradicions valencianes, és mare de la Fallera Major de València del 2017, Raquel Alario Bernabe i, per tant, coneixedora de primera mà de les exigències que comporta el càrrec.

Laura Brisa Alfonso

Té estudis en Psicologia, que està culminant en l’actualitat amb un Màster en Recursos Humans. Va ser component de la Cort d’Honor de la Fallera Major de València de 2014 i durant anys, ha sigut component de la comissió fallera de la Vall d’Albaida – La Canal de Navarrés. En l’actualitat és membre de la comissió fallera de Museros, en la qual ha exercit diferents càrrecs com a vicepresidenta o responsable de diverses delegacions. Treballa en la secció de moda masculina d’uns grans magatzems i des de febrer passat és regidora de l’Ajuntament de Museros.

Alicia Moreno Morales

Enginyera tècnica de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de València i Fallera Major de València de 2016. És fallera des dels 3 anys i component de la seua comissió, Dr. Álvaro López – Sant Joan de Déu des dels 8 anys. En aquesta comissió va ser Fallera Major Infantil en 1997 i ha sigut component de la seua directiva en diverses delegacions, com a infantils, playbacks i arxius, entre uns altres. En l’actualitat, és delegada d’actes i de protocol. També ha sigut redactora del llibret durant 7 anys. Dirigeix el departament de màrqueting d’un grup d’empreses dedicades a la distribució alimentària.

Jaime Villarrubia Escriche

President de la falla Tomasos – Carles Cervera. És Tècnic Superior de Laboratori de Diagnòstic Clínic. Actualment, estudia ADE i treballa com a supervisor en una important empresa de telecomunicacions. Va començar com a president de falla l’any 2005 amb 20 anys, sent durant diversos exercicis el president més jove del cens de JCF. És membre, des de fa dos aós, de la directiva de la Interagrupación de Falles de València. També és membre actiu de diverses associacions culturals i veïnals del barri de Ruzafa.

Ángela Pérez Peláez

És presidenta de l’Agrupació Benimàmet-Beniferri i pertany a la falla Benimodo-Enginyer Dicenta, ‘El Secanet’. Ha sigut directiva com a delegada d’Agrupació, Delegació femenina i vicecontadora. És també mare de Carla Huete Pérez, Cort d’Honor de la FMIV de 2011. És consultora judicial i fiscal.

Francisco Aleixandre Antequera

És president de la falla Major-Moraira-Natzaret. És faller de la comissió des de fa 45 anys, de la qual és president des de fa 17. La seua filla va pertànyer a la Cort d’Honor de la FMIV de 1984. Posseeix l’Ensenya d’Or de l’Agrupació de Falles del Marítim i la d’Or i Brillants de la seua comissió. També disposa del Bunyol d’Or i Brillants amb Fulles de Llorer de la JCF. Porta 29 anys de directiu en la comissió.

Fernando Molina Bellido

Pertany a la falla Gloria- Felicitat- Tremolar. És delegat del sector Poblats al Sud des de fa 8 anys. Faller de la comissió durant 35 anys, dels quals 13 ha ocupat un càrrec directiu. És membre de JCF des de fa 11 anys, pertanyent a la Delegació d’Esports; també ha estat 8 anys en la delegació d’Incidències i en l’àrea de Privadesa i Protecció de Dades durant 3 anys. És acompanyant de Corts d’Honor des de l’exercici 2009.
Jurado Falleres majors Infantils 2019

Laura Real de Gracia

Mestra d’Educació Primària i Infantil. És membre de la falla Cadis – Guareix Femenía – Puerto Rico, amb Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer. En aquesta comissió ha ostentat els càrrecs de Fallera Major Infantil en 1992 i Fallera Major en 2009 i ha sigut membre de la seua directiva i secretària des de 2009. És una participant activa des de 2010 en el concurs de Apropósitos i en el Teatre Faller de Junta Central Fallera. A més, va ser membre adjunt de la delegació de Protocol i RRPP de Junta Central Fallera durant l’exercici 2016-2017. És Directiva de l’Agrupació de Falles de Ruzafa.

Marta Ballester García

Periodista. En la seua experiència laboral destaquen els seus treballs com a redactora de les seccions de municipal i cultura en mitjans de comunicació com Les Províncies i com a responsable de comunicació del Festival de Cinema Infantil de València. És fallera des de naixement de la falla Convent de Jerusalem. En aquesta comissió va ser Fallera Major Infantil en 2004, abans de formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València en 2005. Ha pertangut a la delegació d’Infantils i ha coordinat els playbacks i les representacions teatrals de la seua comissió. També ha col·laborat en l’edició de llibrets i d’altres publicacions falleres. Així mateix, ha participat en tertúlies radiofòniques falleres.

Amparo Morosoli

Fallera Major Infantil de València l’any 1999. És fallera de la comissió Sueca – Literat Azorín des de fa 30 anys. Llicenciada en Odontologia, treballa com odontopediatra en diverses clíniques i com a odontòloga de pacients discapacitats en la Clínica Odontológica de Pacients Especials de la Creu Roja.

Josep Pastor Gimeno

President de l’Agrupació de Falles de Marítim i membre de la Falla Progresse – Teatre de la Marina. Porta 42 anys sent faller i posseeix el Bunyol d’Or i **Brillants amb Fulles de Llorer. Ha sigut 9 anys president de la seua comissió i jurat de la Fallera Major de València en 2013. A més, ha sigut jurat de preselecció de JCF diversos anys. Des de 2015-2016 fins a 2017-2018, ha sigut directiu de la Interagrupación de Falles de València. Admeás, ha sigut mantenedor de les Falleres Majors del sector Canyamelar- Grau-Natzaret en 2014, de la Fallera Major de la falla Major-Moraira-*Natzaret en 2015 i de la Fallera Major de 2017 de la seua comissió. També ha sigut mantenedor infantil en el 50 aniversari de la Falla Ramon de Rocafull – Comte d’Alaquàs.

Rafael Fernando Vallés

President de la Falla Isabel la Catòlica- Cirilo Amorós durant 5 exercicis. És faller des dels 10 anys, sempre de la mateixa falla. Ha exercit diversos càrrecs des que va passar a majors: ha sigut 6 anys delegat d’infantils, 4 anys delegat de Relacions Externes i 5 anys vicepresident. També va ser delegat del sector Pla del Remei- Gran Via, des de 2005-2006 a 2010-2011, perido en què va formar part de la delegació de mitjans de comunicació de JCF. A més, ha sigut 3 anys delegat d’infantils i 3 anys vicepresident de l’Agrupació. Va ser jurat de la FMV en 2010 i de l’Exposició del Ninot de Benicarló en 2013 i a València el 2015.

Sandra Giner Máñez

Fallera des que va nàixer, pertany a la comissió Hellín – Pere de Lluna. És delegada del sector Poblats al Sud. Durant els últims 5 anys, ha format part de la directiva de la seua comissió com a secretària. A més, té el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i va ser Fallera Major Infantil de la seua comissió en 1990 i Fallera Major en 2013. És membre de Junta Central Fallera des de 2014 en Recompenses. Ha col·laborat com a acompanyant en la delegació de Protocol i RRPP, la qual cosa li permet conèixer el perfil adequat que ha de tenir una representant del món faller. Va ser també jurat de la Cort d’Honor i de la Reina de Paterna de 2017. Professionalment, és assessora financera de Banca Personal des de fa 8 anys.

Javier Bea Carrillo

President de la Falla Marquès de Montortal – Berní i Catalá. És dissenyador gràfic i de pàgines web i soci de Panal Faller. És faller des de fa 20 anys i porta 5 com a jurat de falles grans i infantils a València i un any a Torrent. Va ser una vegada jurat de presentació en Xática. És guionista de falles, delegat de llibret des de fa 10 anys i delegat de falla gran durant 7.