Comença a sonar el Rockejat més participatiu i econòmic de la història de Torrent

0
403

AZÚA25, THE THIRD GRADE, TONIRITO LERÉ, DESCONCIERTO, MANHATTAN, SEVENTH HELL, KRIATURA, PUMOKI, AZZHIEL i LION STUFF, entre altres.

A poc més de tres mesos per a les festes patronals de Torrent, ja comença a sonar el Rockejat de 2017, el més participatiu i econòmic de la història de Torrent. Ahir el regidor de Cultura, Alfred Costa, es van reunir a la Casa de la Cultura amb els grups locals amb l’objectiu de fer partícips del Rockejat els jóvens artistes i grups musicals de la ciutat perquè com l’any passat tinguen l’oportunitat de tocar a les festes patronals, en les quals van participar pràcticament el 100% dels artistes que s’hi presentaren. “Es volia també donar-los a conéixer les possibilitats que hi ha per a decidir el cap de cartell artístic segons les dates lliures que tinguen els grups”, explica Alfred Costa.

Enguany, els grups que no puguen participar en l’escenari principal del Rockejat tindran habilitat, en un emplaçament diferent, un escenari amb les condicions tècniques adients per a gaudir d’altres tres nits de música feta per artistes de quilòmetre zero, grups torrentins que també mereixen tindre el seu espai. En esta segona àrea musical es desenvoluparà el Rapejat, segona edició temàtica de rap i hip-hop, tot i que encara no s’ha confirmat si es farà amb la fórmula de la batalla de galls com l’any passat. També hi haurà una gran sessió amb discjòqueis locals i música electrònica, i per últim, una tercera amb grups de rock i alternatius. Amb la intenció de gestionar de manera conjunta i transparent estes sessions, l’Ajuntament ha convidat les bandes a reunir-se i proposar obertament el model de concert: nombre de grups, ordre, quantitat de temes per banda, etc. D’esta reunió eixirà la proposta que la delegació de festes durà a terme.

D’esta manera, es recupera la fórmula de dos jornades, 21 i 22 de juliol, i no de les quatre jornades de l’any anterior, per a fer possible la convivència amb el veïnat, després de mantindre diferents reunions per a escoltar també les seues opinions i fer més conciliable la festa major del poble.

Gratuïtat els dos dies per a tots els assistents

El regidor de Cultura, Alfred Costa, ha destacat l’estalvi econòmic: “El Rockejat costava en l’anterior etapa popular vora els 150.000 euros. L’any anterior, la gestió de la delegació va permetre reduir els costos a 45.000 euros i enguany es barreja una nova fórmula que permetria dur a terme l’esdeveniment a cost zero, ja que el consistori es faria càrrec de la contractació del caixet dels artistes que rondarà els 30.000 euros per als dos dies i que no suposarà un increment del pressupost dedicat a festes patronals perquè, al contrari que en la gestió dels populars, ara està inclòs en el total de festes, i abans estava assignat a la Delegació de Joventut”.

El regidor va convidar les joventuts i noves generacions dels diferents partits polítics amb representació en l’Ajuntament perquè coparticiparen també en l’inici de les negociacions d’esta nova edició del festival de música alternativa tan popular en la ciutat i que atrau milers de jóvens de tota la Comunitat.