Comença FITUR de nou sense una imatge de les Falles de València

0
564

Félix Crespo: “LES FALLES DE VALÈNCIA DE 2018 ENCARA NO TENEN IMATGE OFICIAL, INTUÏM QUE ESTARÀ EN UN CALAIX”

“Comença FITUR, la Fira del turisme espanyol més important a nivell nacional i internacional, i les Falles de València, declarades Festa d’Interès Turístic Internacional des de 1980, i el segon any declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, estan presents sense cartell, ni imatge”

LES INCONGRUÈNCIES DE FUSET

Crespo ha recordat que “el 19 de gener de l’any passat i en menys de 24 hores, Fuset passava de dir que “els cartells de Falles no han de guardar-se en un calaix, sinó que han de complir una funció molt important. Amb ells promocionem la nostra Festa a tot el món’, a comentar en les Xarxes Socials que ‘Els falles s’han de cremar però els campanyes no, per això hem hagut d’esperar fins demà per conèixer la imatge’

PER Al TRIPARTIT, LES FALLES SÓN GROTESQUES I ARA A més LES ARRACONEN

“La importància que li dóna el govern del tripartit a les Falles, Patrimoni de la UNESCO, i del que ha presumit la primera tinent d’alcalde, Sandra Gómez, es tradueix en un ‘córner’ d’un stand de 50 m2 que es troba en el passadís que comunica els pavellons 7 i 5”

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha denunciat avui que “a un mes del començament de la celebració de les Falles de València 2018 amb el seu tradicional Cridà, no s’han pogut publicitar en la prestigiosa Fira del Turisme FITUR, ni difondre des del punt de vista turístic. Des del passat 23 de novembre que es va triar als artistes, a data d’avui, desconeixem quan es presentarà públicament el cartell més important i internacional que representa la imatge de la Festa de les Falles”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat Crespo que “aquesta improvisació, incompliment i irresponsabilitat, és una mostra més de la falta de transparència i ocultisme en un concurs administratiu públic i un exemple de com es redacten unes bases i convoca un concurs dirigit pel polític Fuset. Aquestes decisions unilaterals no estan ajudant a la imatge que fins al moment s’havia traslladat de les Falles de València a nivell internacional, máxime el segon any d’haver aconseguit que siguen declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO”

INCOMPLIMENT DE TERMINIS DE PRESENTACIÓ

Crespo ha recordat que per al cartell de 2016 Fuset incomplia les seues pròpies bases de convocatòria, quan en les mateixes s’assenyalava que la presentació pública seria del 16 al 20 de novembre de 2015, i aquesta es va produir el 20 de gener de 2016. La novetat de 2017, és que directament van eliminar els terminis i fases de les bases del concurs.

D’aquesta manera, ha denunciat que “Fuset considera aquest concurs com el seu joguet, amb el qual fa i desfà, sense respectar les mínimes normes administratives, de dret a la informació i transparència i la pèrdua d’oportunitat de promocionar en tots els àmbits i el major temps possible la festa gran de la ciutat. Els experiments, en la seua ja coneguda mala gestió, només estan portant a un fiasco, com en aquest cas, de la divulgació de la festa de les Falles a través dels seus cartells i imatges”.

IMPORT DESORBITAT DEL CARTELL PER A NOMÉS DOS MESOS DE PROMOCIÓ

Crespo ha indicat que el nou model de contractació directa, imposat per Fuset, “ha suposat un increment exponencial en el cost del cartell aquests últims tres anys.” Cal recordar que per a les Falles es va contractar per 3.630,00 € i va acabar costant 10.345,50 €, en 2017 va passar de formalitzar-se per 4.000 € i al final es va pagar la quantitat de 24.319, 50 €. Per a 2018, s’ha contractat per 5.445,00 € “i desconeixem a data d’avui, la qual cosa acabarà costant.”

“Les ocurrències de Fuset estan costant excessius diners als valencians. Una imatge i un cartell que va a promocionar la nostra festa més internacional i reconeguda tan sols dos mesos, a 400 euros diaris convertint-se el cartell més car de la història, pel capritx de Fuset”, ha assenyalat l’edil popular.

Crespo ha finalitzat indicat que “és important i interessant recordar que en els concursos públics convocats pels anteriors equips de govern, a més de conèixer-se el cartell públicament en el mes de novembre, la concurrència als mateixos de dissenyadors, dibuixants, estudiants, etc, per exemple, fué per a les Falles de 2014 de 78 projectes i per a 2015 de 69, la nova fórmula imposada pel Sr. Fuset va aconseguir atraure a 37 projectes per a les Falles de 2016, 24 en 2017 i per a aquesta edició de 2018 han sigut 28 els projectes presentats, és molt considerable la disminució de participació en un concurs que era percebut com el més atractiu”.