Comunicat de AVANT sobre l’elecció dels monuments municipals de les Falles 2018

0
168
Comunidad Valenciana Valencia. 11/03/20, Falla del Ayuntamiento. levantada al Tombe. Fotografia de Manuel Molines.

Després de la cremà de les Falles, AVANT, juntament amb els seus socis dels Verds Ecopacifistes Espanya i Coalició de Centre Democràtic (CCD), estan elaborant un ampli dossier amb els destarifos i incompliments constants de reglamentacions, normatives, bàndols i lleis municipals pel propi consistori. Ara ens toca per la urgència fer una reflexió al voltant de les falles municipals que tots paguem dels nostres impostos.

1. Tenint en compte que enguany la Regidoria de Fuset va modificar les bases del concurs, en les quals ja no feia falta una descripció al detall dels elements de la falla a plantar, ni un esbós a dues cares.

2. Tenint en compte que l’elecció del jurat es va canviar per Fuset unilateralment.

3. Tenint en compte que la falla gran es va triar per la seua plantà al tombe, amb corrioles i bastides i a mà, sense grues i a manera tradicional, i aquesta al final no es va dur a terme, sinó que es va fer un teatre, en el qual els polítics tiraven de l’estructura (ells sí portaven casc), mentre que els operaris mancaven de totes les epis o mesures de seguretat laboral (sense casc, ni guants ni arnés).

4. Tenint en compte que AVANT es va personar per açò en la plantà i li van impedir l’accés pel que es va haver de cridar al 112 per açò, dau estava en risc la seguretat dels operaris.

5. Tenint en compte que la Cort Infantil s’ha portat unes figures fetes per si mateixes en el taller de l’artista anteriorment.

Per tot açò, ens veiem en l’obligació de després de tota la polèmica, exigir a Pere Fuset el següent:

Exigim que com es produeix a Alacant després de la fallada del jurat, es presenten TOTS els projectes presentats, i s’exigisca esbós per estimaves parts i maqueta del mateix, d’una banda per a evitar sorpreses i per una altra per TRANSPARÈNCIA, ja que podem estar temptats al fet que els projectes vencedors siguen de amics.

Exigim que el jurat nomenat siga ratificat per la sobirana del mut faller, l’Assemblea de Presidents de Falla de JCF, o si escau triada per aquests com a pansa en el jurat de la Cort i FFMM de València.

Volem unes falles que ens representen a tots, transparents, així que si la grandesa de les falles i el seu caràcter econòmic recau en els fallers en la seua major part, aquests han de ser els que trien i decidisquen.

Esperem s’apliquen aquestes normes per a evitar amiguismes i per a aportar màxima transparència.