Comunicat de l’Agrupació de Falles La Seu-Xerea-El Mercat sobre el maltractament animal en el concurs de tir i arrossegament

0
664

Des de l’Agrupació de Falles La Seu – Xerea – El Mercat, davant els últims comunicats abocats pel partit animalista PACMA sobre el maltracte animal en els campionats de tir i arrossegament de la Comunitat, volem manifestar nostra més sincera preocupació per açò.

Com sabeu, la nostra Agrupació organitza des de fa ja 13 anys el concurs de Tir i Arrossegue “Ciutat de València”, i ja des de fa alguns anys, hem vingut implementant millores en benefici del benestar dels cavalls. Som un col·lectiu molt gran i entre nosaltres sempre hi ha hagut persones molt sensibilitzades amb el maltractament animal que ens han animat a millorar cada any i així ho hem fet.

Fa ja diversos anys que un veterinari supervisa abans i després als animals, l’ús de la vara de càstig es va prohibir fa ja 3 anys, i des de l’any passat s’obliga al fet que estiguen descansant a l’ombra quan no estiguen competint.

Enguany no es va a permetre la participació d’animals que mostren signes de maltractament i aquell participant que incomplisca aquestes normes serà desqualificat immediatament avaluant-se posteriorment per la comissió la seua participació en futurs esdeveniments.

Volem manifestar nostra ferma intenció de seguir en aquesta línia de treball. Potser siga ara el moment d’asseure’ns a parlar i que tothom puga veure i comprovar que açò és com realment diem.

Com a fallers que som, la nostra intenció no és una altra que mantenir les tradicions, per a açò no solament va a haver-hi un concurs de tir i arrossegament. S’instal·larà també una fira d’artesania, així com altres activitats com a esmorzars populars, campionat de Dòmino, Truc i altres jocs, etc… i altres destinades a conèixer al cavall de Tir, activitat que antany va ser clau per al creixement de la nostra agricultura i que avui dia es manté gràcies a esdeveniments d’aquest tipus.

Hem vist amb detall el video difós per PACMA, i encara que no totes les imatges són pertanyents al Concurse “Ciutat de València” és cert que algunes ho són, algunes d’edicions anteriors, i és açò el que volem evitar costi el que costi, de manera que demanem encaridament que qualsevol persona, que observe aquest tipus de violència ho pose ràpidament en coneixement de qualsevol membre de l’organització per a prendre immediatament les mesures disciplinàries necessàries.

El nostre objectiu és mantenir una tradició, a través d’una activitat autòctona que ha d’evolucionar de forma natural fins a assemblar-se als campionats de agility amb gossos, carreres de cavalls, salts de hípica, etc… en les quals els animals són molt bé cuidats, amb la finalitat de que puguen exercir el seu esport en les millors condicions i amb els millors resultats possibles.

Animem a PACMA així com a qualsevol altra associació animalista o persona interessada a ajudar-nos en aquesta tasca, a denunciar als maltractadors amb la finalitat de millorar aquest campionat en la mesura del possible.