Coneix la tradició i cultura valencianes en l’Estació del Nord

0
727

L’Estació del Nord està de celebració: complix cent anys.

Durant tot l’any 2017 es van a dur a terme diferents accions per a celebrar el centenari de la construcció de la principal estació de ferrocarril de València.

El passat mes de març, la Sala dels Mosaics de l’Estació del Nord va acollir l’exposició “Seda i Metal”. Una mostra on els visitants van poder contemplar tant artesania tradicional valenciana i una presentació dels millors orfebres com a telers de seda i dibuixos únics de vestits tradicionals.

La nit del dijous 11 de maig, les Falleres Majors de València 2016, Alicia Moreno i Sofía Soler, van inaugurar una exposició d’indumentària i orfebreria en la Sala Mosaics, convertint este espai en un punt de trobada cultural i d’oci.

El pròxim dia 27 l’esplanada de l’Estació es convertirà en una passarel·la de moda tradicional valenciana amb la celebració d’una desfilada d’indumentària.

Estació del Nord

L’Estació del Nord es va inaugurar en 1917 per la Companyia Camí de Hierro del Nord d’Espanya, que van encarregar la construcció d’este edifici, d’estil modernista, a Demetrio Ribes, un dels arquitectes de la companyia.

Este espectacular edifici, que destaca per la seua riquesa ornamental, va ser declarat Monument Històric Artístic en 1961, i Bé d’Interés Cultural l’any 1983. Així mateix, també gaudix de la consideració d’estació històrica per part d’Adif, que gestiona l’Estació del Nord des de 2004.