Convent de Jerusalem regna les falles 2018

0
165

L’artista Pere Baenas torna a obtenir el primer premi de la categoria d’Or.

A l’artista Pere Baenas no li ha fet falta un tercer intent per a aconseguir l’èxit. Era el seu segon any en la plaça de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal i anit va aconseguir per a aquesta històrica comissió l’or de la secció Especial que tant cercaven en les Falles 2018. Consulta tots els premis de les Falles de València 2018.

La falla de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal s’ha fet amb el primer premi de la Secció Especial de les Falles de València 2018 amb l’imponent i colorit bosc de dues cares que l’artista Pere Baenas ha plantat per al 125 aniversari de la comissió, sota el lema ‘Per naturalea’.

Convent, que ja va guanyar el premi a la millor falla infantil en 2017, recupera dos llocs en les Falles 2018 i torna a guanyar cinc anys després.

Així ho ha anunciat el president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, passades les 21.15 hores d’aquest divendres, després de la deliberació del jurat i els premis de totes les seccions.

El monument de Baenas, amb un pressupost de 200.000 euros, destaca pel seu volum i per mostrar les dues cares d’un bosc: una alegre, colorida i assossegada i una altra més agressiva i fantasiosa.

‘Per Naturalea’ també ha donat protagonisme a la política amb ‘ninots’ de valencians com el ‘president’ i la vicepresidenta de la Generalitat, Ximo Puig i Mónica Oltra, amb barca per L’Albufera per a aconseguir una millora finançament autonòmic.

La nit va portar moltes sorpreses, com el segon premi de Cuba, amb la falla moderna i colorida proposta de Vicente Martínez i el tercer lloc de L’ Antiga, que no va conservar l’or. Tampoc van quedar molt contents en El Pilar amb el quart lloc i Na Jordana va pujar del sisè lloc de 2017 al cinquè, a més, d’obtenir el primer premi d’Enginy i Gracia. Com a anècdota, El Pilar i Na Jordana van ser els primers a visitar als campions.