Crespo denuncia la falta de diàleg amb els principals organitzadors i responsables de la festa

0
702

Després de dos anys, desconeixem la labor de el “Mediador entre Veïns i Fallers” creada i nomenada així per Fuset.

Félix Crespo: “No pot ser la solució als problemes qui contínuament està creant-los”.

“Exigim a Fuset menys postureo i menys selfies i més diàleg, rigurositat i eficàcia a l’hora de solucionar els problemes generats en una festa de la magnitud de les Falles”.

“El govern del Partit Popular es reunia abans i després de Falles, des del 2004, amb la Federació d’Associacions de Veïns, per a preparar i valorar cada celebració”.

Deu explicar com va a dirigir, coordinar i organitzar les Falles si és incapaç de dialogar amb els principals organitzadors i responsables de la festa, representats en els seus presidents.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo després de les declaracions del regidor Fuset sobre el Bàndol de 2018 per a les Falles, en el qual ha avançat que reunirà a agents fallers, veïnals i comerciants per a la confecció del Bàndol de Falles de 2018, ha apuntat que és la tercera vegada que anuncia la convocatòria als col·lectius veïnals i esperem que aquesta li la vençuda.

Crespo ha indicat “Fuset anuncia la convocatòria de reunions però no avança i intenta desviar l’interès pels autèntics temes que preocupen al col·lectiu faller, retard en el cobrament de subvencions de diverses convocatòries de 2016 i 2017, les dates d’ubicació de carpes falleres, les dates i horaris de revetles, entre uns altres, vertaders assumptes que estan creant incertesa als fallers, ja que entre altres necessitats impedeix la planificació i contractació amb els proveïdors. I és que Fuset no està sent conscient de la realitat fallera, ja que ha trencat els llits de comunicació amb els mateixos, quedant aïllat i dins de la seua bambolla”.

Crespo ha indicat a Fuset que “el primer consell que li done és que convoque a les reunions també a la seua companya Menguzzatto, responsable de la seguretat ciutadana, per a evitar la descoordinació i declaracions entre els dos que s’ha posat de manifest en diverses ocasions i que ells mateixos s’han encarregat de publicitar, com el cas dels concerts de la Falla Municipal, suspesos per la regidora en plenes Falles i l’accident laboral de les graderies de Vivers. La situació actual de seguretat requereix d’una total responsabilitat i coordinació entre àrees, deixant els experiments i capritxos per a circumstàncies més favorables”.

Pel que fa a l’anunci per Fuset de la creació, a so de bombo i platerets, de la figura de el ‘mediador entre Veïns i Fallers’ al juliol de 2015, desconeixem dos anys després, que responsabilitats ha desenvolupat, quants casos ha gestionat i quants ha solucionat o si al contrari aquesta labor l’ha desenvolupat la delegació de Junta Central Fallera, com ha ocorregut sempre conjuntament amb la Policia Local de València. Per la nul·la publicitat que li ha donat el propi Fuset vaticinem que aquesta figura ha sigut un bluff i va ser un més dels anuncis de Fuset que es va convertir en fum.

A LA TERCERA VA LA VENÇUDA

Crespo ha assenyalat que “amb l’anterior govern del Partit Popular les reunions amb la Federació d’Associacions de Veïns es produïen per norma abans i després de la celebració de les Falles, des de 2004, independentment que es convocara alguna per algun tema puntual. Reunions amb presidents de l’entitat, com el mort D. Antonio Cañuelo, que fins i tot va assistir a algun Ple de Junta Central Fallera per a escoltar de primera mà les inquietuds i necessitats dels representants fallers i amb l’actual presidenta Dª Mª José Broseta eren habituals”.

L’edil popular ha recordat els nombrosos anuncis incomplits per Fuset de la incorporació dels agents veïnals a les reunions, com per exemple: el 3 de febrer de 2016 va anunciar que després de les falles es reuniria amb ells i no va ser així. El 15 d’abril va anunciar que aqueix estiu es dialogaria amb els veïns i no es va produir aquesta reunió. Al novembre es va reunir per a coordinar el Bàndol de Falles de 2017 i no els va convocar. El 20 de desembre el regidor Galiana va anunciar la creació d’una oficina, en el primer trimestre de 2017, per a donar informació i ‘ajudar en el tema de permisos a col·lectius festers i associacions de Veïns’, fins avui no s’ha creat. El 6 de febrer de 2017, Fuset anuncia que el Bàndol de 2017 ha sigut consensuat solament per agents fallers. El 16 de febrer de 2017 anuncia que per al Bàndol 2018 comptarà amb els veïns i el mateix torna a repetir el 21 de març que es reunirà ‘per primera vegada’ amb els col·lectius veïnals. I el 19 de setembre per enèsima vegada ho torna a anunciar.

Crespo ha indicat que “fins i tot els presidents de la Federació d’Associacions de Veïns van sol·licitar assistir al Ple de Junta Central Fallera per a conèixer de primera mà les necessitats i assumptes que preocupaven als fallers i així vam procedir a convidar-ho. Entenem que aqueixa circumstància de convidar al president del col·lectiu veïnal, hui dia no es podria produir, ja que el que no vas agafar és el propi president de l’Assemblea”.

Per a finalitzar Crespo ha afirmat que “es deixe de postureos, fotos i anuncis grandilocuents i si de veritat vol ajudar a aquesta festa que treballe de manera discreta i humil. Les Falles no necessiten estels ni inventors, els autèntics artífexs d’aquesta festa són els fallers que mai han reivindicat ser estels i l’única cosa que necessiten és pau i que se’ls deixe fer el que ells solament saben fer”.