El Palmar porta amb barca pel llac de l’Albufera a la seua Crist de la Salut

0
268

En un romiatge amb centenars de devots, també arribats de Silla, Sollana, Catarroja

Centenars de devots del Santíssim Crist de la Salut de la pedania valenciana del Palmar han participat en un romiatge amb barca pel llac de l’Albufera amb la seua imatge, a dos dies de l’inici de l’Any Sant Jubilar que li ha concedit la Santa Seu precisament per la devoció que professa al seu patró.

Així, en el romiatge han participat devots de la pròpia pedania i, també, de les poblacions riberenques del llac com El Saler, Silla, Sollana Catarroja, Pinedo i el Perellonet.

La imatge ha eixit des de la parròquia de Jesuset de l’Hort del Palmar, fins al embarcador on han salpat nombroses barques per a la travessia pel llac, segons el rector Gonzalo Albero.

Durant el recorregut del romiatge amb la imatge, que centenars de persones han seguit també des del embarcador, el vicari episcopal Rafael Cerdà ha oferit una predicació des de la barca en la qual ha anat el Crist de la Salut, una vegada en el centre del llac.

El romiatge amb barca del Crist de la Salut va començar a celebrar-se en 1974 després de la visita al Palmar, un any abans, de la imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats que va eixir en processó per l’Albufera, “la qual cosa va fer pensar als fidels que també podien fer el mateix amb la imatge del seu patró”.

El Cardenal obri l’Any Sant en El Palmar amb una missa el diumenge

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, presidirà aquest diumenge, 6 d’agost, en El Palmar, una missa amb motiu de l’obertura de l’Any Sant Jubilar, concedit a aquesta pedania per la seua devoció al Santíssim Crist de la Salut i a petició del propi Arquebisbe.

La celebració de l’eucaristia, que coincidirà amb la festivitat litúrgica del patró, tindrà lloc a les 11:30 hores en la parròquia Jesuset del Hort del Palmar, on es venera al Crist. Igualment, a la vesprada, es desenvoluparà a les 21 hores una processó pels carrers del Palmar, segons el rector que destaca “la gran devoció, el silenci, l’emoció i respecte amb què participen en ella els veïns”.