El Marítim presenta els seus Esbossos per a les Falles 2017

0
272

Les comissiones components de l’Agrupació de Falles del Marítim van presentar divendres passat 13 de gener, en el Museu de les Reals Drassanes del Grau, els projectes que plantaran en les seues demarcacions.

Les 46 Comissions van desvetlar així un dels grans secrets. D’aquesta manera ja es coneixen els monuments que lluiran en els carrers de la zona marítima de la ciutat de València.

L’acte va començar quan Raquel Alario i Clara Maria Parejo, Falleres Majors de València, al costat del Regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, van tallar la cinta. Una vegada inaugurada l’exposició, els màxims representants de cadascuna de les Comissions van posar davant els seus projectes al costat d’Alicia, Clara María i Pere, i amb el President de l’Agrupació de Falles del Marítim, Pepe Pastor, per a fer-se la foto protocol·lària. Les Corts d’Honor de Raquel i Clara María també van acudir a aquest acte, on en la Cort de la Fallera Major, dues dels seus components, Raquel Montero i Carmen Engo, pertanyen a aquesta Agrupació, igual que també en la Cort de la Fallera Major Infantil aquesta Agrupació compta amb tres xiquetes, Rebeca Sánchez, Marina Gozálvez i Yaiza Delgado. A l’acte també van acudir els Vicepresidents de Junta Central Fallera, José Manuel Acosta i Javier Tejero, la Regidora del Grup Ciutadans en l’Ajuntament de València, Amparo Picó, així com membres de la Junta Major de la Setmana Santa Marinera de València.

Seguidament, va ser la Fallera Major Infantil de València, Clara María Parell, juntament amb la seua Cort d’Honor, i el President de l’Agrupació, Pepe Pastor, els qui van procedir al lliurament dels Premis de “Laboriositat i Activitat” a les deu Comissions que han sigut mereixedores dels mateixos, recaent aquest Exercici els màxims guardons en les Comissions de les Falles Vidal de Cañelles-Sánchez Coello i la Falla Progresse-Teatre de la Marina, respectivament.

El diumenge 15 de gener, a les 11:00 h, i en el mateix lloc, tindrà lloc la “Mostra de Balls Regionals” amb la participació dels Grups de Balls de les Falles Doctor J.J. Domine- Port, Iecla-Cardenal Benlloch, Mayor-Moraira-Natzaret, Progresse-Teatre La Marina, Cedre- Explorador Andrés, Av. de França-Alfred Torán i Olmos “El Parotet”, Barraca-Travessia Església del Rosario, Blasco Ibáñez-Mestre Ripoll, Santos Justo i Pastor-Serradora, així com el Grup de Tabal i Dolçaina de la Falla Iecla-Cardenal Benlloch. En finalitzar la mateixa, es procedirà a la Clausura de l’Exposició d’Esbossos.