Cs aconseguix que el tripartit aprove editar un calendari sobre les festes tradicionals de la ciutat de València

0
239

La regidora Amparo Picó afirma: “Amb la nostra iniciativa s’aconseguix una major dinamització dels barris i de les nostres celebracions festives valencianes”

La regidora de Ciutadans en l’Ajuntament de València Amparo Picó ha aconseguit que la comissió de Desenrotllament Humà i Cultura aprove, per unanimitat, la seua proposta d’editar un calendari, de grandària butxaca, on es figuren totes i cada una de les festivitats de la nostra ciutat, incloent les dels barris i pobles de València, amb els seus dies de celebració. El primer d’estos calendaris s’editarà per a finals de present any”.

La regidora Picó ha manifestat: “Sin lloc a dubtes, les festes són un dels principals motors de l’economia local i generadores, entre altres qüestions, d’ocupació i de projecció de la nostra ciutat. Per tant, difondre i fer arribar les celebracions tradicionals i festives del terme municipal de València és una obligació del consistori valencià a través de l’àrea de Cultura Festiva, la de Cultura i la de Turismo”.

Per tot això, hem de posar en marxa, iniciatives per a potenciar les nostres festes de barris i pobles, i en conseqüència, de tota la ciutat de Valencia”, ha manifestat la regidora Picó. La regidora de Cs ha agregat: “Es cert que l’ajuntament ha col·laborat a editar el calendari del Corpus o el Fallendario però, fins ara, no hi ha un que englobe a totes les festes, tant les més rellevants, com les Falles, la Setmana Santa o la Gran Fira de Juliol, com les dels barris i pobles de Valencia”.

L’edil ha recordat que un altre dels acords adoptats en la comissió fa referència a la distribució de la dita publicació que es farà entre els col·lectius de la societat valenciana, en els museus, així com en les oficines de turisme de la Generalitat Valenciana, de l’Ajuntament de València i de la Diputació Provincial de València.

Finalment, Picó ha indicat: “Iniciatives semblants ja existixen en altres ciutats espanyoles, com Còrdova i Granada, entre altres, on s’han promogut obtenint positius resultats. Una iniciativa d’estes característiques no deu de suposar un elevat cost per a les arques municipals podent-se aconseguir patrocinis tenint en compte la visibilitat i l’abast que suposaria per a eixes celebracions festives dels diferents barris i de tota la ciutat de Valencia”.