Ciutadans censura que la irresponsabilitat i falta de transparència marquen la Gran Fira de València

0
263

La regidora Amparo Picó lamenta els problemes amb la venda on line, la instal·lació de les grades i la cancel·lació de concerts

La regidora de Ciutadans en l’Ajuntament de València Amparo Picó ha censurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, pel cúmul d’errors succeïts durant la Gran Fira de València. “La irresponsabilitat i la falta de transparència han marcat la Gran Fira de València”, ha dit Picó.

L’edil de Cs ha criticat la “falta de professionalitat” que ha caracteritzat les actuacions de Cultura Festiva. “La Gran Fira de València estan en camí de ser Bé d’Interés Cultural pel que han de primar l’interés cultural i festiu enfront de l’ideològic. Des del primer moment Fuset l’ha obviat. Exemples d’això ho tenim en la contractació de les grades dels concerts, adjudicades amb un procediment res clar, la venda on line, que continua sent un fracàs i la gestió dels concerts de Vivers, amb dos anul·lacions res clares”, ha manifestat la regidora Amparo Picó.

La responsable de temes de Cultura Festiva ha indicat que “l’adjudicació de l’explotació de les barres, els food truck i de les grades ha deixat moltes llacunes. Necessitem explicacions de com es van adjudicar i si van passar o no totes les inspeccions. Hi ha hagut una persona morta i l’ajuntament, li recorde a Fuset, és responsable civil subsidiari. Este fet ho van estar ocultant durant uns quants dies i ara volen fer-ho passar com si res en les seues valoracions de la Fira de Julio”.

Respecte als concerts de Vivers la regidora Picó vol saber els motius reals de les suspensions de dos concerts i, més en concret, d’un en el qual va fallar un dels components d’un grup quan els altres huit estaven en perfectes condicions.

Respecte la venda on line de les entrades per a la Batalla de Flores, Picó ha lamentat: “Hem vist com per tercer any consecutiu la capacitat del servidor per a la compra de les llotges ha sigut un desastre. Sabien d’altres anys de l’escassa capacitat per a respondre a la demanda tan alta però, a pesar d’això, no ho han millorat. Al meu parer, s’han burlat dels ciutadans i fa falta d’un canvi amb urgència. Han anunciat que ho faran per sorteig. Ja veurem com resulta”.

Una altra de les crítiques que llança Ciutadans és el baix nivell dels festejos pirotècnics. “Cert és que el piromusical és la gran aposta però ja no hi ha castells de focs d’altres professionals. Hem de tornar a la modalitat d’abans amb uns quants castells i mantindre el piromusical”, ha dit la regidora de Cs.