Compte arrere per a les festes patronals de Sagunt

0
634

La Federació de Penyes de Sagunt i la Agrupació de Penyes i Comissions Taurines dels Terres de lEbre van signar ahir a Amposta (Tarragona) un conveni de col·laboració- agermanament. «S’inicia una relació d’agermanament d’ambdues aficions de les dues regions autonòmiques, on els nostres llaços d’unió ja es van iniciar en l’època romana, on a nivell local en àmbit de turisme de bous al Carrer tant en els Terres de L´ebre i Sagunt, es veuran beneficiades, com també donant a conèixer una mica mes la nostra ciutat pels diferents punts d’Espanya» paraules de Ricardo Meliá, president de la Federacion de Penyes de Sagunt. A si com el Vicepresident de l’àrea social de l’agrupació Joaquim Martí, destaque que treballarem junts en la defensa i promoció de “els Bous Al Carrer” i tot allò que necessite la ciutat de Sagunt. Acte presidit pel president de l’Agrupació Santiago Albiol, on va rebre als representants de la federació de penyes de Sagunt. Durant l’acte també es va recordar a Rafa Alcaide participe d’aquesta iniciativa en 2016. A més publicitaremos ambdues festes, així com realitzar congressos unificats entre ambdues entitats, com qualsevol altre propòsit que promoga la cohesió del territori, La signatura va tenir lloc en el Casal d’Amposta.
Durant l’acte organitzat per la Agrupació de Penyes i Comissions Taurines dels Terres de l’Ebre, es va donar a conèixer diversos estudis pels professions veterinaris i professors de la universitat, on les conclusions dels professionals van destacar que ; No s’observa una relació causa- efecte entre la embolada i les lesions macroscòpiques nivell de la cornea en els animals del grup embolado, estudi realitzat en els ulls dels astados , entre altres estudis, com la calor corporal dels bous embolados així com els ferros i materials utilitzats amb una càmera termo gràfica, on els ponents; Jordi Vendrell, Veterinari dels terres de l‘Ebre, Javier Mazón, Veterinari de la plaça de bous de València, José Luis Blasco, Veterinari de la plaça de bous de Saragossa, Paula Martínez Ros, veterinària facultat de la universitat CEU Cardenal Herrera de València, al costat del ramader – veterinari Daniel Machancoses. Van deixar clar totes les qüestions quant al bou embolado.
“La Federació de penyes de Sagunt amb les seues 77 penyes al capdavant, ja treballen també per a una rebuda, que quan les dates d’ambdues entitats estiguen clares, es duguera a terme en la ciutat de Sagunt”. Iniciativa que també se li comunique a l’alcalde Sagunt Francesc Fernández i a la regidora de festes Remei Torrent.