L’alcalde d’Alacant suspèn les Fogueres de 2020 i convida a començar a treballar per a les 2021

0
641

El primer edil comunica la decisió a la Federació en una reunió mantinguda amb la seua presidenta després d’anteposar la seguretat dels alacantins davant l’evolució de la pandèmia i escoltar l’opinió majoritària a favor de la cancel·lació de les comissions i barraques

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha acordat avui la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 a la vista de l’evolució de la crisi sanitària provocada pel Covid 19 i després d’escoltar l’opinió majoritària a favor de la cancel·lació expressada per les comissions i les barraques en el qüestionari remès a tal e fecto per la Federació. L’alcalde ha comunicat la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 en el transcurs de la reunió que ha mantingut el primer edil amb la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació, Toñi Martín Zarco, i integrants de la seua Junta Directiva.

L’alcalde ha lamentat haver de prendre “una decisió que mai m’haguera agradat prendre” i ha explicat que ha hagut de fer aquest pas perquè “el primer de tot és garantir la seguretat de tots els nostres veïns davant la pròpia evolució de la pandèmia. El fet que es prorrogue l’Estat d’Alarma, la circumstància que teníem per davant encara un calendari molt dens d’activitats a realitzar en els mesos de juliol i agost , com era la pròpia elecció i proclamació de la Bellea del Foc, i l’opinió majoritària de fogueres i barraques, que han posat de manifest les dificultats econòmiques per a poder plantar i la incertesa i inseguretat en la situació, als quals agradezco la sensatesa que han demostrat a l’hora d’haver de renunciar a la nostra festa oficial, no ens han deixat un altre camí que el de la cancel·lació definitiva”.

Barcala ha animat a tots els integrants de la festa a posar-se a treballar des de ja en la s Fogueres de 2021. “Hem d’aconseguir que les festes del pròxim any siguen les més brillants i estic segur que fogueres i barraques sumaran les seues forces amb les de l’Ajuntament d’Alacant per a aconseguir-lo”.

La vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha expressat en aqueixa mateixa reunió el seu “tremend dolor per una decisió que mai haguérem volgut prendre, però les circumstàncies de la pandemía no ens han deixat una altra alternativa”.

Sánchez també ha convidat a renovar esforços perquè en 2021 ens puguem rescabalar i gaudir de nou de les nostres fogueres”.