VOX acusa a Galiana de coaccionar a les comissions falleres en supeditar les ajudes a la Plantà

0
429
El portaveu de VOX a l’Ajuntament de València, Pepe Gosálbez, ha acusat aquest matí al regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, de “coaccionar” a les comissions falleres per la remissió, 24 hores abans de la celebració de l’Assemblea de presidents de falla que tindrà lloc aquesta vesprada, d’un document que, segons el propi portaveu, “ve a ser un engul-la, sense cap mena de títol ni signatura de cap responsable d’aquesta, on es reflecteix una sèrie de coaccions, ingerències, i intencionalitat manifesta de dirigir les decisions i vot dels representants fallers, demostrant per part d’aquest govern una vegada més el poc respecte i el nul diàleg i consens amb les comissions falleres”.

Per al regidor de VOX, “el regidor i president de la Junta Central Fallera, que diumenge passat va reconèixer en les xarxes socials que ‘es va assabentar pels mitjans de comunicació’ de quan es podrien celebrar les falles de 2021, ha evidenciat que no s’estava treballant ‘en un pla A, B, C, D i Z’, com va declarar a l’octubre de 2020”.

Des de VOX han ressaltat la “improvisació” del Govern municipal sobre la gestió de la festa valenciana: “És alarmant. Una vegada més, s’arriba tard i malament i amb ingerències i imposicions als fallers per a tapar les incapacitats i mala gestió”.

Amenaces i coaccions a 24 hores de l’assemblea

Gosálbez ha criticat que Galiana, a 24 hores de la celebració de l’assemblea de presidents de falles, se’ls haja remès un escrit condicionant les ajudes a la celebració de les Falles en les dates assenyalades per l’Ajuntament: “Han sigut mesos de silenci i incertesa davant l’absència d’informació i, quan tots crèiem, especialment els fallers, que el nostre govern estava treballant en tots els escenaris i solucions possibles, ara es demostra que no era així, i a 24 hores se’ls força a prendre una decisió sota amenaces que poden perdre la subvenció rebuda, la qual cosa suposa un canvi de **lar regles del joc. Es tracta d’unes mesures que arriben per sorpresa i sense temps per a reflexionar-les, i l’objectiu del qual és pretendre tapar la incapacitat i irresponsabilitat que ha demostrat aquest Ajuntament en aquest assumpte”.

Segons José Gosálbez, el president de la Junta Central Fallera ha optat “per la postura més còmoda però més irresponsable: esperar que uns altres et solucionen els problemes anteposant, a l’interès de les comissions falleres, el que no hi haguera desgast polític, aconseguint l’efecte contrari, com estem comprovant”.

El regidor de VOX no s’ha oblidat del Govern de coalició i ha dedicat també unes paraules a l’alcalde de València, Joan Ribó, al qual ha acusat de “seguir amagat en l’Òpera”, i a la vicealcaldessa Sandra Gómez, a qui atribueix que s’ha posat de perfil: “Ribó evidencia el nul respecte i interès que ha mostrat sempre per les tradicions i festes de la ciutat, en particular de les falles ‘grotesques’. També s’ha posat de perfil, novament, la vicealcaldessa Sandra Gómez, evitant que les males notícies esguiten al PSPV. Només la vam poder veure defensant en xarxes a la consellera Barceló el diumenge passat, quan aquesta va fer saltar per l’aire la discreció i el treball que estava realitzant fins ara la taula de seguiment de les falles, amb l’anunci de les possibles dates al setembre”.

Finalment, el regidor de VOX ha instat a Galiana a asseure’s “les vegades que faça falta” amb les comissions falleres: “L’Ajuntament haurà de traslladar-los que estarà al costat de les Falles, tant logística com econòmicament i no crear més dubtes i inestabilitat als problemes ja generats. La incertesa de les comissions cada vegada és més creixent, tant en els assumptes organitzatius com econòmics i són moltes els dubtes, necessitats i preguntes que aquest govern del silenci no està afrontant”.