El barri valencià de Sant Isidre celebra el 30 aniversari de la seua festa a la Mare de Déu i restaura la seua imatge

0
356
A.SÁIZ/AVAN
Bendición imagen Virgen Desamparados Barrio San Isidro-Imagen Plastelina (Foto: AVAN // Alberto Sáiz)

La parròquia Nostra Senyora dels Desamparados i Sant Isidre, de València, i la Confraria Mare de Déu dels Desemparats del mateix barri celebren enguany el 30 aniversari de les festes que organitzen, cada mes de setembre, en honor a la Mare de Déu.

Precisament, amb motiu de l’aniversari ha sigut restaurada la imatge cotitular de la parròquia, de la Mare de Déu, de grandària natural i obra de l’escultor Ramón Granell.

La benedicció de la restauració va tindre lloc ahir a la vesprada “quan va ser descoberta la imatge en el presbiteri”, segons fonts de la Confraria. La imatge tornarà a presidir l’altar major del temple parroquial després de les festes que se celebren del 13 al 17 de setembre.

La figura de la Mare de Déu, esculpida en 1959, “va ser restaurada per primera vegada en 2004, quan estava molt deteriorada, i ara s’ha procedit a una segona intervenció, que ha consistit en una neteja i en l’adequació iconogràfica seguint el model de la imatge pelegrina d’Octavio Vicent de la Basílica, respectant l’escultura original, llevant l’escapulari i restaurant la part del cos que no es veu”, han assenyalat.