El Cabanyal commemora al seu patró, el Crist del Salvador, en el 75 aniversari de la seua actual imatge

0
607

El barri del Cabanyal de València celebra este cap de setmana les festes en honor al seu patró, el Santíssim Crist del Salvador, que finalitzaran demà, diumenge, amb una missa major cantada, una missa solemne i una processó amb la seua imatge, de la que es commemora el seu 75 aniversari.

La missa cantada de matí començarà a les 12 hores en la parròquia Nostra Senyora dels Ángeles, on es venera la imatge, i estarà presidida pel bisbe auxiliar de València monsenyor Javier Salinas.

La talla va ser esculpida per José Estellés en 1940, any en què va ser consagrada, el 10 de novembre, en la Capilla de la Comunió de la parròquia després de la destrucció de l’anterior imatge en 1936, que era, al seu torn, una rèplica del Crist del Salvador, de tres metres, de l’església del Salvador de València.

A la vesprada, abans de la processó, que començarà a les 20 hores, se celebrarà l’última missa de la novena. Així, la processó amb la imatge del Crist del Salvador recorrerà els carrers pròxims al temple parroquial “llevada en vertical sobre el muscle de fidels i devots, com una creu processional, subjecta amb un corretjam, i no en andas”, i quan acabe tindrà lloc en la parròquia un ‘besapeu’ a la imatge, igual que tots els dies de la novena.

Així mateix, amb motiu de les festes del patró, membres de la Junta Directiva del Llevant U. D. i alguns dels seus jugadors compartiran el menjar en un local social del barri La Germandat del Crist del Salvador va ser fundada en 1851 amb motiu de la devoció que els pescadors del Cabanyal tenien el Crist del Salvador de l’església del Salvador de València, una imatge de tres metres trobada el 9 de novembre de 1250 en el llit del riu Túria, la festivitat del qual se celebra també este diumenge.