El calendari faller ompli la programació del cap de setmana a Torrent

0
277

La Cavalcada del Ninot i el Cant de l’Estoreta són els actes prevists dissabte i diumenge a la localitat.

A més, diumenge de vesprada tindrà lloc la Gala Literària, l’entrega de premis dels llibrets i la presentació del 45 edició d’El Granerer.

Torrent continua la programació fallera en un cap de setmana molt intens on la Cavalcada del Ninot i el Cant de l’Estoreta són actes principals. Dissabte de vesprada, a partir de les 19.00 hores, l’avinguda al Vedat s’omplirà amb les disfresses de les comissions majors en la Cavalcada del Ninot. Un acte precedit per la desfilada de la Fallera Major de Torrent, Carmen Sirvent, i de la seua Cort d’Honor, que seran rebudes en la tribuna per l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de l’Àrea de Festes, Alfred Costa, per tal de gaudir de la màgia i l’originalitat que oferiran les 29 comissions de la ciutat.

Diumenge de matí se celebrarà la 40 edició del Cant de l’Estoreta a la plaça de Sant Roc, una cita molt especial on la tradició, la història i el folklore valencià són els protagonistes en les representacions dels més menuts de les comissions. L’acte, que tradicionalment organitza la falla Sant Roc i que ompli de fallers els carrers dels voltants, començarà partir de les 11 hores. De vesprada, la sala d’actes de l’Ajuntament acollirà la Gala Literària, l’entrega de premis del llibrets i la presentació de la 45 edició d’El Granerer faller.

El club Santa Apol·lònia se suma també a la festivitat fallera. Dissabte a les 18 hores presentarà la seua fallera major en un cap de setmana festiu que acabarà diumenge a les 20 hores amb la crema del monument. A més, els actes de la Setmana de la Dona continuen durant estos dies. Dissabte/Diumenge a les 18 hores tindrà lloc una lectura de poemes a la Casa de la Dona.