El Col·legi de l’Art Major de la Seda de València, Premi Alameda-Mestalla 2016

0
376

La Federació de Falles Albereda – Mestalla reunida en Junta General Extraordinària, va acordar per unanimitat concedir el Premi Albereda – Mestalla 2016, al Col·legi de l’Art Major de la Seda de València, com a testimoni de gratitud i homenatge a la seua destacada activitat, entrega i esforç en la promoció de la indústria sedera valenciana, que tant ha aportat a la tradicional festa de les Falles de València. En el matí de divendres passat 18 de novembre, la Presidenta de la Federació, SRA Rosa Miquel Montagud, acompanyada del Secretari, D. Víctor Blanco, van ser rebuts per D. Vicente Genovés de l’Olmo, President del Col·legi de l’Art Major de la Seda, i SRA Amparo Fabra, 1a vocal del Col·legi, on li’ls informava de la grata notícia.

El President del Col·legi, en nom seu i en el de tota la seua Junta de Govern, va agrair als representants de la Federació, la concessió de l’esmentat guardó, fent-ho extensible a totes les Falles que componen la Federació Alameda-Mestalla.

El Col·legi de l’Art Major de la Seda, amb la rehabilitació, del seu edifici del Segle XV, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero, ha recuperat un tros de la història material i immaterial de la ciutat, ja que el gremi dels seders va ser referent en la resta del món i un dels motors de l’economia valenciana.

L’arxiu del Col·legi de l’Art Major de la Seda és el més important d’Europa i conserva un gran nombre d’exemplars des del seu inici fins a l’actualitat en forma de pergamins, llibres i caixes d’arxiu, un gran llegat que tots els valencians hem de conéixer.