El dibuixant Paco Roca il·lustra la portada del llibret de la falla El Mocador 2017

0
219

El conegut dibuixant Paco Roca s’ha encarregat d’il·lustrar la portada del llibret de la falla El Mocador de Sagunt d’este 2017, publicació que serà presentada este dimecres, 22 de febrer, a les 20 hores en el Consell Agrari de Sagunt. Cal recordar que Paco Roca és un llorejat dibuixant que té a favor seu un Premi Goya al Millor Guió Adaptat en 2012 així com el Premi Nacional del Còmic 2008.

D’esta manera, el llibret d’El Mocador guarda moltes sorpreses en el seu interior perquè, a la ja anunciada col·laboració del dibuixant Antonio Ortiz “Ortifus”, també cal afegir la del periodista i escriptor Fernando Delgado, Premi Planeta 1995, Premi Ones o Antena d’Or 1995 entre altres guardons.
«Tant el contingut com el continent del llibret està estudiat, elaborat i estructurat pels més de 45 col·laboradors, il·lustradors i maquetadors. “Ciència i Ficció”, és una aposta per la lectura entretinguda i divertida de les llegendes falleres de la Comunitat Valenciana, així com de l’actualitat fallera més recent i el rigor de l’estudi de la fiesta», ha afirmat el coordinador cultural i social de la falla El Mocador, Hugo Mor-te, qui afig que «en la presentació del llibret a càrrec del vicerector Antoni Ariño, anunciem la campanya de comunicació i difusió del llibret, enguany molt creativa i innovadora».

Finalistes premis MEL

D’altra banda, esta comissió saguntina ja ha donat a conéixer els finalistes dels Premis Mocador i Emilio Lloca al millor assaig sobre falles i cultura popular publicat en un llibret de falla, els guanyadors del qual es donaran a conéixer, una vegada passada la festa josefina del mes de març, en la Festa dels Lletres Falleres.

Així, doncs, els nominats al Premi Emilio Lloca, a nivell comarcal, són els textos: “La festa de Sant Antoni: el foc, els bèsties i els dijous llarders” d’Ignasi Corresa publicat en el llibret de la falla Santa Anna i “La Falla la Marina: EL vaig agranar mariner i la seua historia” de Josep Dionís Martínez i “Anys 50 o quan va començar la seducció dels falles a l’Ajuntament” d’Albert Lloca Juesas, ambdós formen part del llibret de la Marina.

D’altra banda, els finalistes del Premi Mocador són: “Estètica, temàtica i crítica als cadafals fallers de Xàtiva” de Rafa Tortosa García i “Temàtiques de la crítica fallera dónes dónes segle XIX fins l’actualitat. De la crua corrosió al dolç embafament” de Juanjo Medina Bonilla, ambdós publicats en el llibret de la comissió El Canet de Cullera, i “La plantà en la premsa fallera fins la guerra d’Espanya: selecció de textos” de Ramón Estellés Feliu que forma part del llibret de la falla Alfara del Patriarca-Periodista Gil Sumbiela de València.