El Grup de Danses El Forcat entrega el seu Premi 2017 a la firma Garín

0
383

El Museu Valencià d’Etnologia acull el pròxim 9 de juliol a les 16:30 hores un acte dedicat a la música i al ball tradicional valencià per part del grup de danses El Forcat.

El jurat ha decidit que el Premi Forcat 2017 és per a Fábrica de Seda Garin, per la seua transmissió en quant a l’art de la teixidoria manual en molts aspectes i a l’institució familiar.

“EL FORCAT” va ser fundat en 1992 per Vicente Garijo Hernández i té com a finalitat l’estudi, recerca i divulgació de la indumentària, dansa i música tradicional valenciana. Està compost per diferents seccions: ball, rondalla, cante taula i dolçaines. El grup té una llarga trajectòria d’actuacions per tot el territori de la Comunitat Valenciana, sent aquesta la principal zona d’actuació, encara que, també, ha participat en nombrosos esdeveniments en tot l’àmbit nacional. A més realitza una important tasca de divulgació i recerca del folklore tradicional musical valencià. En aquest àrea desenvolupa treballs de recuperació, ensenyament i difusió de composicions, pràcticament, desaparegudes, i recopilació d’indumentària original tradicional valenciana.

Data: 9 de juliol de 2017
Hora: 16:30 hores
Lloc: Salón Alfons el Magnànim. Centre Cultural La Beneficència.