El Marítim ofrena a la Verge submergida

0
773

L’Agrupació de Falles del Marítim realitzarà diumenge que ve 8 d’octubre, com cada any, un dels seus actes més cridaners, l’Ofrena de Flors a la Verge submergida, situada en l’espigó de la part exterior del Real Club Nàutic de València.

La figura, esculpida en bronze 1977 per Ignacio Cuartero Fernández, va estar més de 30 anys emplaçada sota el mar enfront del far de València, a 14 metres de profunditat. No obstant açò, al maig de 2009, a causa de les obres de reforçament del far que es van fer en el Port i després d’haver restaurat la imatge, els membres del club de bussege **GISED València, amb la col·laboració del Real Club Nàutic, van col·locar la imatge de la Verge “en un lloc més accessible, enfront de l’espigó situat al costat de les seues instal·lacions, i on està a 10 metres de profunditat”.

La Marina Real, en l’esplanada de la Pèrgola, acollirà diumenge que ve 8 d’octubre a les 9.30h el començament de l’acte. Des d’allí s’accedirà als dos catamarans que ens portaran fins a la imatge submergida de la Verge.

Els submarinistes de GISED València, seran els encarregats de submergir el ram que les Falleres Majors de València 2017, Raquel Alario Bernabé i Clara María Parejo Pérez, els lliuraran en representació de tota l’Agrupació. Al mateix temps, i en senyal d’Ofrena, les Falleres Majors i Infantils de les Falles que formen part de l’Agrupació llançaran una flor a l’aigua.

Per la seua singularitat, aquest acte és sempre molt especial per a totes les Falleres Majors del Marítim, i també ho serà per a les Falleres Majors de València, que gaudiran d’un agradable matí amb vaixell, en el qual serà un dels últims actes del seu regnat.

Des de l’Agrupació de Falles del Marítim solament cal agrair i destacar la col·laboració i les facilitats que han prestat en l’organització de l’Ofrena Marinera el Real Club Nàutic de València i el grup de submarinistes de G.I.S.I.D. València, que enguany celebra el seu 60 aniversari.