El PP aconsegueix que el ple aprove ajudes directes per a les comissions falleres i instar a incloure-les en la llei de mecenatge

0
61

El PP ha aconseguit que el ple aprove per unanimitat dotar d’una línia d’ajuda directes a les comissions falleres de la ciutat per a preservar la festa. Tots els grups van donar suport a la moció presentada pel regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, qui ha insistit que ha de ser tramitada amb la màxima urgència i agilitat. El Govern de Ribó i PSOE va presentar una alternativa que arreplega totes la peticions de la moció presentada pel PP i va ser la que es va votar finalment per unanimitat en el ple.

La moció també incloïa instar als Governs d’Espanya i la Comunitat perquè es modifique la llei de mecenatge per a incloure a les Falles en el règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge, per a incloure les associacions de caràcter cultural i popular que formen part de l’activitat pròpia del patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

El Grup Popular Municipal en la seua moció demana instar al Servei de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València a aprovar una línia d’ajudes directes per a les comissions falleres, per a mantenir i preservar aquestes festes, mitjançant la col·laboració en les despeses genèriques i d’estructura.

Així mateix, la iniciativa plenària dels populars també inclou instar al Consell a modificar la Llei 20/2018, de 25 de juliol, del mecenatge cultural, científic i esportiu no professional en la Comunitat Valenciana, per a incloure les associacions de caràcter cultural i popular que formen part de l’activitat pròpia del patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Igualment, el PP planteja també que es vote en el Ple que l’Ajuntament de València inste al Govern d’Espanya a modificar la Llei 49/2002 de 23 de Desembre, de règim fiscal de les entitats sense finalitats lucratives i dels incentius fiscals al mecenatge, per a incloure les associacions de caràcter cultural i popular que formen part de l’activitat pròpia del patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.

Sobre aquest tema, el regidor del PP, Santiago Ballester, ha manifestat que “la situació actual de pandèmia està tenint un gran impacte econòmic en les comissions falleres, que s’agreuja amb la perduda de fallers que no poden continuar contribuint amb el pagament de quotes, per la qual cosa és urgent protegir-les obrint noves vies de finançament que han d’arribar tant des de les administracions públiques com des de l’àmbit privat”.

En aquest sentit, Ballester ha ressaltat que “les Administracions Publiques tenen el deure de defensar i protegir els senyals d’identitat, així com les seues tradicions i les seues festes de caràcter cultural i popular de la Comunitat Valenciana”. És per això que “l’Estat, la Generalitat i el nostre Ajuntament, han de cercar totes les formules que estiguen en el seu abast per a mantenir vives les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat i ajudar les comissions falleres”.

La implicació de l’Ajuntament, ha conclòs l’edil popular, “ha de materialitzar-se no solament en una línia de subvenció especifica que ha de ser tramitada amb la màxima urgència i agilitat, sinó que també ha de cercar altres vies per a atraure la inversió privada que contribuïsca al manteniment i sosteniment d’aquestes festes”.