El PP acusa a Galiana de no retribuir a les comissions falleres ni els premis de Falles ni les ajudes aprovades al gener

0
318

El Govern de Ribó i PSOE segueix sense abonar a les Comissions Falleres ni les ajudes extraordinàries aprovades el mes de gener mitjançant una moció presentada pel PP, ni els premis de Falles, ni els de ninots indultats. Per tant, el regidor de Cultura Festiva del PP, Santiago Ballesterha advertit que moltes Falles “han hagut de buscar-se vies de finançament per a fer front a les despeses compromeses amb els artistes i proveïdors a causa del retard en el cobrament per part de l’Ajuntament de València“.

Ballester ha recordat així que per a moltes comissions “aquesta ajuda significa poder continuar pagant als seus artistes que ja estan treballant en els monuments del pròxim any. El regidor va fer adquirir un compromís a les comissions falleres perquè es gastaran el 75% de la falla de l’any anterior, i sinó no podrien accedir a les subvencions. Les comissions han fet un gran esforç per complir el compromís i salvar al col·lectiu d’artistes, però l’Ajuntament segueix sense complir la seua part“.

Cal recordar que el regidor Galiana no va predicar amb l’exemple i va deixar de contractar una nova falla per a l’any 2022 com si es va obligar a totes comissions“, va explicar avui el regidor Ballester.

D’altra banda, el regidor Santiago Balllester, ha advertit que “tampoc s’han pagat els prop de 90.000 euros dels premis de les Falles grans, 29.000 euros per a les falles infantils i 12.000 euros per als premis als millors ninots“.

És per tot això que Santiago Ballester ha instat el regidor Galiana que “si veritablement vol a les Falles ha de posar en marxa tots mecanismes perquè les comissions cobren ja uns diners que tenen molts mesos compromesos i que han hagut de recórrer a línies de finançament per a poder complir els seus pagaments“.