El vent derriba la falla primera falla

0
366

L’artista José Jarauta i el seu equip treballen a preu fet per a esmenar els danys

Si la pluja va condicionar l’activitat fallera durant la vesprada d’ahir, avui el protagonista és el vent. Les fortes ratxes que bufen en la capital des de primera hora del matí s’han cobrat la seua primera víctima. Durant el matí la part central i la rematada de la falla Avinguda de Burjassot-Joaquín Ballester s’ha enfonsat.

La desolació entre els membres de la comissió era evident. El monument és obra de l’expert artista José Jarauta, qui acompanyat de tot el seu equip treballen des d’aquest matí a preu fet per a esmenar els danys patits després de l’accident. De fet, ho han tornat a posar en peus. Precisament, Jarauta vivia el passat any en les seues carns l’infortuni previ a la **plantà, quan per culpa de la pluja es desplomava la rematada de la comissió falla de Pío XII-Jaume Roig de Quart de Poblet. L’equip de treball de l’artista va treballar en temps rècord i va deixar el monument quasi perfecte per a la visita del jurat, aconseguint un meritori lloc en Sisena A.

Els forts vents que han assotat a la Comunitat Valenciana durant aquest diumenge han deixat ratxes de fins a 78 quilòmetres per hora en l’Aeroport de València, així com vents de més de 70 km/h en diversos punts del territori.

La pitjor part li l’ha portat la província de València, on s’han registrat ratxes de 73 quilòmetres per hora a Utiel i Xàtiva, i de 72 a Bétera. En la capital, i han aconseguit els 60 km/h.