Els amants fallers poden visitar virtualment l’Exposició del Ninot

0
667

Els amants de la festa fallera poden tenir més a prop l’Exposició del Ninot gràcies a una nova iniciativa que permet visitar els ninots indultats que es troben al Museu de les Ciències de València a través de la pàgina web de Junta Central Fallera. El fotògraf rus, Màxim Sodomovskiy, ha sigut l’encarregat de portar endavant este projecte que permet realitzar una visita virtual en 3D. Sodomovskiy ja havia encetat este projecte amb la visita al Museu Faller, on els ciutadans poden descobrir els racons més amagats d’esta festa. A més, el fotògraf també va ser ambaixador del programa Activat amb l’objectiu de promocionar la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A través de la pàgina, els visitants virtuals poden observar tots els ninots, tant grans com infantils, que es troben a l’Exposició i, així, gaudir de l’art efímer que comporta esta festa amb major intensitat. El regidor de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha assenyalat que amb esta iniciativa es pretén “posar en valor la tasca professional de les artistes i els artistes fallers i que des de qualsevol racó del món es puguen visualitzar les temàtiques, les sàtires i els estils diversos que apareixen en esta gran mostra d’art”.

A més, Fuset ha expressat que “València té un patrimoni artístic faller impressionant i el volem promocionar juntament amb la cultura de la falla associada a esta exposició, un dels esdeveniments més antics i destacats de les Falles”.