Els autors de la falles municipals infantils de 2020 i 2021 inauguren una exposició en el Centre del Carmen

Ceballos i Sanabria seran els primers autors de la falla municipal infantil que exposen les seues creacions en aquest centre

0
136

Malgrat la nul·la activitat fallera, els artistes José Luis Ceballos i Francisco Sanabria han sabut recrear el seu negoci en una exposició retrospectiva situada en el barri del Carmen des del 5 de març fins al 23 de maig. Així, es convertirà en l’únic espai on es podran veure peces de les falles municipals infantils de 2020 i 2021.

La iniciativa va sorgir dels propis artistes fallers i del comissari de la mostra, el doctor en Història de l’Art Néstor Morente. En aquest sentit, Ceballos i Sanabria han manifestat la seua il·lusió amb aquesta exposició: “La gent ens preguntava que per què no s’exposava en un museu l’obra dels artistes infantils, sempre eren els dissenyadors de la falla municipal gran. És important que es pose en valor el treball dels artistes fallers, no solament dels dissenyadors”.

Una exposició que, des del taller d’aquests artistes a San Isidro, recrearà algunes de les peces de les falles municipals infantils de 2020 i de 2021 i fins i tot peces inèdites creades per a l’ocasió. A més, mostrarà llibrets de falla, cartells, il·lustracions o contes en els quals han deixat imprès el seu saber fer, ja que han publicat cinc llibres, entre ells ‘Història dels meus llapis de colors’. Fins i tot inclourà una mostra dels clàssics capgrossos, protagonistes de moltes festes i realitzats per ells.

Sens dubte, un vertader repte posat que malgrat que l’Ajuntament de València es va bolcar amb la idea de la mostra i que el Centre del Carmen els va aprovar el projecte expositiu, la dotació econòmica que han rebut és ajustada, ja que comptaran amb menys de la meitat dels diners pressupostats que quan han exposat dissenyadors de la falla municipal gran.

Fins ara en aquest museu s’havia vist el treball de dissenyadors que han col·laborat amb el món de les Falles com Okuda San Miguel, PichiAvo o pròximament Dulk, artista que ha dissenyat la falla municipal gran de 2021 que executa Alejandro Santaeulalia, però serà la primera vegada que el treball dels artistes fallers de la falla municipal infantil entre en aquest recinte cultural.