Els clavaris de Sant Antoni Abat cremen la tradicional foguera en honor al sant

0
174

El carrer Pare Méndez va acollir anit la tradicional foguera en honor a Sant Antoni Abat.

Un costum anual en Torrent, que congrega a un gran nombre de veïns i veïnes del municipi. Els Clavaris de la Confraria del Sant Antoni Abat, encarregats de dur a terme la foguera, van iniciar la “cremà” invitant tots els assistents a mistela i “rosqetes d’anís”.

L’alcalde Jesús Ros i diversos membres de corporació municipal van assistir i van disfrutar d’esta tradició arrelada en la ciutat, que està emmarcada dins de les celebracions al patró dels animals, en la que els clavaris per mitjà d’una sèrie d’activitats commemoren al sant.

La festivitat es va iniciar dissabte passat amb una Santa Missa en honor a Sant Antoni, i que va acabar amb uns focs artificials. La culminació d’estes celebracions es consumarà amb la benedicció d’animals, que des de fa anys realitza el segon diumenge del mes de febrer, recaient enguany en el dia 12. A les 9:00 hores, en la porta de la parròquia de Muntanya Sió, es concentraran un gran nombre de ciutadans i ciutadanes acompanyats de les seues volgudes mascotes, a més de veïns i veïnes d’altres municipis, per a realitzar la coneguda benedicció d’animals i on se’ls fa entrega d’un panet, una estampa i una garrofa. Posteriorment s’efectuarà un esmorzar de convivència per a tots els assistents. I per a finalitzar el matí tots i totes es dirigiran al carrer Pare Méndez on desfilaran davant de la imatge del sant.