Ampar Cabrera guanya el premi Bernat i Baldoví al millor llibret

0
650

La poetisa aconsegueix quatre extraordinaris generals i un d’infantil i el Toll de Catarroja revalida el guardó del Regne amb Joan Antoni Alapont

El Rat Penat va celebrar anit el seu particular lliurament de ‘Els Oscar’ als poetes festius. El premi més cobejat, el Bernat i Baldoví, porta nom de dona: Ampar Cabrera. La poetisa valenciana ja atresora quatre Bernat i Baldoví.

La màxima distinció torna a les mans de Cabrera amb el llibret titulat ‘Sex-Pirinlou… O alguna cosa paregut’ que ha escrit per a la seua pròpia comissió, Santiago Rusiñol. Cabrera va ser la gran protagonista de la nit. I és que va obtenir tres extraordinaris més. El Maximiliano Thous amb el llibret ‘Supercalifragilísticoespialidoso’ per a Sant Vicent-Periodista Azzati; l’extraordinari Peris Cel·la per a Gayano Lluch i l’Emili Camps i Gallego per a Pare Santonja. A més, va aconseguir l’extraordinari infantil Tirant Lo Blanch per a SantiagoRusiñol.

L’extraordinari Almela i Vives va ser para Situat Sanchis (Jacinto Labaila); l’Andrés Cabrelles ho va aconseguir Elena Casa (Cervantes-Pare Jofré); l’Esteve Victòria, Donís Salvador (Doctor Serrano); l’extraordinari Emili Panach per a Manuel Lagardera (C. Sant Luis-Dr. Waksman) i el Josep Meliá Castelló per a Joan Josep Serra (P. Segrelles).

En l’apartat del Regne el màxim guardó es va quedar de nou en El Toll de Catarroja, amb el poeta Joan Antoni Alapont i també va guanyar el guardó al millor llibret en el seu conjunt. En infantil general, l’extraordinari Josefina Lázaro va ser para Donís Salvador (Doctor Serrano); l’extraordinari Pere Delmonte va ser para Donís Martín (L’Albufera) i el Anfós Ramón va ser para Joan Josep Serra (P. Segrelles).

En Novell Manolo Andrés Zarapico va obtenir l’extraordinari Josep Bea (Barri **Beteró) i tres premis més. El premi Armant Serra Asensio a la millor portada de llibret es va concedir a Josep Lluís Aguilar (El Rabal de Catarroja) i la millor portada infantil va ser la d’Alejandro Martínez per a Santa María Micaela.

L’acte va estar presidit per Enric Esteve; Rocío Gil (FMV 2018) i Mónica Duart, regina dels Jocs Florals, a pesar que encara no hi ha data per a la proclamació perquè estan a l’espera de l’al·legació presentada per a poder fer l’acte en el teatre Principal.