Els més menuts aconseguixen el Passaport Esportiu en ExpoJove

0
239

Entre les propostes d’enguany, s’ha desenvolupat el Passaport Esportiu, en què s’anima xiquets i xiquetes a recórrer totes les parades d’esports per a aconseguir-ne el segell. Fins hui, més de 15.000 xiquets i xiquetes han realitzat les activitats proposades per cada federació completant el circuit.

Esta edició compta amb la participació de les Escoles Esportives Municipals, que realitzen distintes exhibicions: rugbi, karate, triatló, tenis de taula, handbol, esgrima, orientació, beisbol, skate, gimnàstica, escacs, pilota valenciana, hoquei, patinatge i halterofília.

En l’espai esportiu, ubicat en el Nivell 2 del Pavelló 4, hi ha a més un lloc reservat per a la Federació d’Esports Adaptats, FESA, per a donar a conéixer de primera mà algunes modalitats esportives adaptades, com per exemple el bàsquet en cadira de rodes. “L’esport és salut, és educació i és també un instrument d’integració. L’esport adaptat complix amb estes tres premisses”, ha declarat Maite Girau, regidora de Sanitat, Salut i Esports.

Finalment, està a disposició de tots els visitants una pista polivalent on els xiquets i xiquetes poden aprendre i practicar activitats com capoeira, arts circenses, aeròbic, gimnàstica, beatbox, breakdance, arts marcials o ball, i que es convertix en quatre pistes de bàsquet per a jugar 3×3 quan no hi ha activitats programades.