Torrent celebra la festivitat de la Mare de Déu dels Desemparats

0
275

Un any més, la localitat ha celebrat les festes en honor a la Geperudeta amb gran fervor i sentiment per la patrona valenciana

La localitat torrentina ha celebrat, un any més, les festes en honor a la Mare de Déu dels Desemparats. Milers de veïns i veïnes han eixit al carrer al llarg d’este cap de setmana per a honrar la patrona dels valencians amb diversos actes. Una programació realitzada per la confraria i a la qual no han volgut faltar l’alcalde, Jesús Ros, i el regidor de l’Àrea de Cultura, Alfred Costa, juntament amb altres membres de la corporació municipal.

El cap de setmana dedicat a la Mare de Déu dels Desemparats començà divendres amb la celebració de la Gran Dansada a la plaça de l’Església; una nit de música i ball, en què participaren diversos grups de ball. Dissabte a les 22.00 hores, centenars de veïns de la capital de l’Horta Sud van voler acompanyar la Mare de Déu en el seu trasllat des de la parròquia de la Sagrada Família fins a la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora. Un acte multitudinari que passejà la Geperudeta pels carrers de la ciutat i on va estar envoltada per la musica, els cants i els poemes.

Ahir, a les 11.00 hores, Torrent celebrà la jornada més solemne de les festes en la parròquia de l’Assumpció, on es va oficiar la missa major. De vesprada, tingué lloc la processó general presidida pels clavaris, la confraria de la Mare de Déu, les cambreres de la Mare de Déu, les autoritats eclesiàstiques i les autoritats municipals.

Esta nit, els torrentins i torrentines, després de la missa en sufragi dels confrares difunts, viuran un dels actes més emotius a les 21.00 hores: el trasllat de la imatge des de la parròquia de l’Assumpció fins a l’església de Sant Lluís Bertran. És un recorregut molt especial, ja que els veïns del municipi demostren en forma de poesia el seu fervor i devoció a la Mare de Déu dels Desemparats. En arribar la imatge a l’església de Sant Lluís Bertran es dispararà un castell de focs artificials.

Finalment, i com a clausura de les festes en honor a la patrona dels valencians, demà es celebrarà, des de les 10.00 del matí i per a tot aquell que vulga acostar-se, un besamans davant la imatge de la Mare de Déu en la parròquia de Sant Lluís Bertran.