En el dia del llibre, regala llibres fallers

0
97

Ací estan totes les publicacions que t’ofereix Junta Central Fallera

L’art de les falles és efímer però la seua història es manté sempre viva gràcies a la infinitat de publicacions que mostren cada any un poquet més de la nostra festa. Llibres, “llibrets” i altres publicacions que es converteixen en els ulls de turistes i en la memòria de fallers que veuen reflectit en ells el treball de tot un any. Junta Central Fallera també aporta el seu granet d’arena amb diverses publicacions que ja formen part de la història de les falles.

Cada 19 de març es tanca un cicle per a deixar pas a un nou exercici faller carregat d’il·lusió, energies renovades i noves idees. El treball de tot un any es converteix en cendres i les nombroses publicacions falleres es converteixen en un instrument primordial on reviure moments, consultar dades, recordar en imatges…

Els llibres són cultura i la festa fallera com a celebració artística i cultural no podia deixar de comptar amb diversos llibres que recórreguen una història, un any, un regnat… Llibres molt treballats que són el resultat de dures tasques de recerca i recopilació d’informació, amb disseny i maquetació molt cuidats que arrepleguen tant el passat com el present de les falles.

El “Llibre Oficial” reuneix tot l’exercici viscut en una publicació cuidada i treballada escrita en valencià que presenta els actes que marquen l’agenda fallera, el treball de Junta Central Fallera i les seues delegacions, els esbossos i quadres d’honor de totes les comissions falleres, les Juntes Locals Falleres i els indumentaristes oficials. La portada del llibre està basada en un dels cartells de les Falles 2018, obra de l’Estudi Yinsen, integrat per María Prada i Lorena Sayavera. A més de l’edició de 2018, a un preu de 40€, també es pot adquirir en Junta Central Fallera exemplars d’anys anteriors (20€).

“La Festa dels Sentits” es tracta del segon volum de la sèrie #Falles. Esta saga que va començar amb #Falles: un patrimoni en comú, llibre que es va publicar amb motiu de la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, està escrit en valencià, castellà i anglès. Igual que el seu homologue, pretén arreplegar l’essència de la festa, els seus moments més màgics, alguns dels tresors de les falles…D’una manera molt especial, a través de 160 fotografies de magnífica qualitat i bellesa suprema dividides en 5 seccions que posen l’accent en els sentits que posseeix l’ésser humà : tacte, gust, vista, oïda i olfacte. A més, les imatges són acompanyades dels més emotius missatges que els fallers i falleres van abocar en Twitter sobre la festa que tant estimen(Preu 25€).

“Vivir las fallas” és el millor viatge per les falles a través d’imatges que reviu els grans moments de cada any (Preu 20€). Com en el cas del Llibre Oficial, també es poden adquirir les edicions anteriors per 15€.

“Plaza Mayor” és un llibre dedicat exclusivament als monuments plantats en la Plaça de l’Ajuntament entre els anys 1942 i 1982, la seua descripció i fotos (Preu 15€).

Les Falles de Manolo García. Monuments de Vareta” és l’obra que arreplega una vida dedicada al monument, el treball de l’artista Manolo García amb imatges que reprodueixen el procés de creació de les Falles Municipals 2014 i 2015, des del disseny i el taller fins a la cremà. (Preu 20€).

“Llibre 75 Aniversari” és una publicació escrita en castellà que reviu la història de les falles i de Junta Central Fallera amb motiu del 75 aniversari de la institució (Preu 25€).

Totes aquestes publicacions, recorregut per la història i les falles, estan disponibles per a la seua adquisició en la segona planta de la seu de Junta Central Fallera (Avinguda de la Plata 117) de dilluns a dijous a partir de les 18 hores.

Fotos: Armando Romero y Josep V. Zaragoza