Enrique Ponce i Alicia Moreno, Clavaris dels Granaders del Cabanyal

0
644

La Clavaria de la Corporació Armada de Granaders de la Verje dels Dolors de la Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels del barri del Cabanyal de València ha decidit anomenar el torero valencià Enrique Ponce i a la Fallera Major de València, en este cas de 2016 Alicia Moreno, com a Clavaris de l’entitat amb motiu del 75 aniversari d’imatge de la Mare de Déu dels Dolors.

El grup del col·lectiu de la Setmana Santa Marinera ha acordat que el matador de Chiva siga el primer clavari de la corporació coincidint amb eixa efemèrides i com a conseqüència de la seua relació amb la Setmana Santa. La Fallera Major de València (FMV) ixent serà la Clavariesa d’Honor tots els anys, si així ho accepta ella. En este cas Alicia Moreno, la FMV de 2016 ha acceptat el nomenament amb satisfacció com també ho ha fet el mestre del toreig espanyol.

El president de la corporació, Jorge Simó; el Germà Major, Carlos Lloréns i el delegat responsable de clavaria, José Manuel Benaches entregaran les actes de nomenament d’Enrique Ponce i de la Fallera Major de València 2016, Alicia Moreno, dijous que ve, 2 de març.

Enrique Ponce és germà de la Germandat de Jesús Caigut, coneguda com la dels toreros per haver sigut germans majors Manolete i Lagartijo i té vinculació amb les nostres celebracions per haver sigut pregoner i Medinaceli d’Honor de la confraria constituïda davall eixa advocació en el Grau.

Alicia Moreno és coneixedora de les celebracions de la Setmana Santa Marinera per haver nascut i residir en un dels barris dels Poblats Marítims, la Malva-rosa, on han tingut lloc en alguna ocasió actes processionals a més de ser una espectadora dels actes. El nomenament és el primer de Moreno d’un col·lectiu confrare de la ciutat i serà la primera a tindre-ho. En anys successius la corporació espera que li seguisquen altres Falleres Majors de València que deixen el càrrec.

La corporació és una de les dos de la Setmana Santa Marinera que en el dia de la seua eixida processional el Divendres de Dolor, enguany el 7 d’abril, un grup de 30 hòmens i dones porta la seua imatge titular a costal. En este exercici el col·lectiu té previst un ampli programa d’activitats que presentarà a finals de març amb motiu del 75 aniversari de la imatge, eixida de la gúbia de l’escultor Francisco Terol.