Premios Botafocs 2019

0
613

En les Falles 2016, la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve de Torrent va decidir crear els “Premis Botafocs”, a fi de reconéixer la labor d’entitats i persones que per la seua trajectòria personal o professional tinguen especial implicació i compromís amb la nostra cultura, tradicions i compromís social, valors que sempre va defensar Sr. Vicente Beguer Esteve, d’ací l’ús del seu pseudònim per al nom dels premis.
Premis Botafocs 2019:

Premi Botafocs Individual a Miguel Balaguer Nieto Márquez pel seu compromís amb la nostra comissió fallera en la qual ha plantat falla durant 22 anys consecutius en la qual ha realitzat 22 falles adultes i 11 falles infantils aconseguint 1ers premis en totes les seccions on hem competit, així com diversos premis d’Enginy i Gracia. Miguel debute en falles grans amb la nostra comissió i des d’aqueix moment es va crear un vincle especial entre el Taller de Miguel Balaguer i la nostra comissió. Ha sigut partícip de qualsevol proposta per a la nostra falla, per molt atrevida que aquesta fora, implicant-se com si un mes de nosaltres es tractara en cada projecte.

Premi Botafocs entitats o associacions, a la Comissió d’Estudis Fallers Torrentins “COMFET” pel seu treball en la investigació i recuperació de la història de les falles de la nostra població, difusió d’aquesta tant en la nostra població com en totas la Comunitat Valenciana amb col·laboracions sobre les falles de Torrent en els principals *llibrets del nostre territori. Així com el compromís amb la llengua valenciana amb l’organització, dins dels dels Premis Lletres Falleres, del concurs al millor contingut infantil d’un llibret de falla en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

Premi Botafocs Extraordinari a la Falla de la Plaça del Doctor Collado de València, en la seua celebració del 150 aniversari. Comissió mítica tant per les falles que han sigut plantades en la seua demarcació com per la seua trajectòria cultural i social en els seus 150 anys d’història, sent una de les comissions falleres pioneres a desenvolupar projectes solidaris i socials, i que han sigut exemple a seguir per moltes altres comissions falleres, demostrant que les falles som molt més que una festa.

El lliurament dels premie tindrà lloc divendres que ve 25 de gener a les 21.30 hores en el Casal de la Falla Cronista Vicent Beguer i Esteve, situat en el carrer Cronista Vicent Beguer, 2 i 4 de Torrent.