Els Ninots Indultats 2019 visiten l’Ajuntament abans d’anar al museu faller

0
167

Divendres que ve dia 5 de Juliol, a les 18.30 hores seran lliurats al museu faller.

La mostra del 1 al 5 de juliol inclourà uns panells amb els projectes de les falles municipals de 2020

De l’1 al 5 de juliol el Saló de Cristall de l’Ajuntament acolllirá la Setmana del Ninot Indultat en el qual s’exhibiran els Ninots Indultats de les falles 2019, com es fa des de l’any 2016.

El event organitzat per la Regidoría de Cultura Festiva, compta amb la col·laboració del Museu Faller de València i pretén posar en valor la centralitat de la falla, de les comissions i dels artistes fallers com a eix central de la festa de les Falles, així com destacar el protagonisme dels Ninots Indultats de 2019, que passaran a formar part del Museu Falles de València.

Al costat dels dos ninots indultats 2019, hi haurà uns panells explicatius amb informació sobre les Falles, el Museu Faller i l’Indult del Foc, a més d’informació específica sobre els Ninots Indultat. A més, per primera vegada, es mostraran uns panells amb els projectes de les falles municipals de 2020.

El Ninot Indultat gran, creat per David Sánchez Llongo, pertany a la comissió ‘Exposició-Misser Mascó’ i a la secció especial. El lema de la falla a la qual pertany és “Nací en el Mediterráneo” i el lema del grup indultat és ‘El retorn de la Pesca. El grup indultat representa «una escena costumista en què es veu un pare pescador acompanyat per la seua filla, adormida a lloms d’una mula, i pel seu fill, que porta els aparells de pesca i un bon nombre d’anguiles. Tots tornen, en enfosquir, d’una jornada intensa de pesca a l’Albufera. El pare il·lumina el camí amb un fanal i els ànecs observen la volta de la família cansada a la llar». Així mateix, està elaborat amb poliestirè expandit revestit de pasta ceràmica i la tècnica utilitzada és modelat en suro blanc i acabat amb revestiment de pasta ceràmica.

D’altra banda, el Ninot Indultat infantil és de Bernardo Estela Parra (Modelatge: David Sánchez Igualada. Disseny: Paco Camallonga). Pertany a la comissió ‘Ciscar-Borriana’ i és de secció especial. El lema de la falla de la qual prové és ‘Boom’ i el lema del grup del Ninot Indultat és ‘La càpsula del temps’. El grup indultat representa «una càpsula del temps que intenta preservar la transmissió intergeneracional de les tradicions després d’una explosió nuclear. La càpsula està formada per un cúpula de vidre en què hi ha una bigarrada escena on destaca una parella de persones majors, i al costat d’ells un gosset i un Pinotxo al costat d’una xiqueta amb la samarreta del València CF, amb motiu del seu centenari». Està elaborat amb plastilina, suro blanc, escaiola, resina i fusta i la tècnica utilitzada és modelat sure blanc i plastilina, motles fets amb silicona i reproducció feta amb escaiola i resina.