Exaltació de les Falleres Majors 2019 de les falles de Sagunt

0
462

Intens cap de setmana en el món faller saguntí, Paula Marrón i Pérez i la xiqueta Inés Miret i Herrero al costat de les seues respectives Corts D’Honor, van ser exaltades dissabte passat, 15 de setembre, com a Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt per a l’exercici 2018-2019. L’acte va tindre lloc en l’incomparable marc del Teatre Romà de Sagunt, engalanat per a l’ocasió. Malgrat la intensa pluja caiguda durant el matí, que va semblar amenaçar la celebració d’un dels actes més importants del calendari faller, l’intens treball realitzat per l’entitat fallera saguntina, liderada per Rafael Burgos, va permetre que l’acte es realitzarà amb total normalitat després que la tempesta assotara l’escenari del mateix poques hores abans.
L’acte, presentat pel Secretari General, Jaime Gil i la Vicesecretària, Patricia Burgos, va començar amb la pujada de la bandera representativa de l’entitat germanada amb FJFS, la Associazione Targa Cecina, portada pel seu Alfiere, Saverio Piangatelli, la bandera de la Federació, portada pel delegat de Playbacks, Germán Ros, la de Sagunt, pel Tresorer, Vicente Mateo i la senyera valenciana pel vicepresident d’esports, Patxi Martínez.
La xiqueta, Inés Miret i Herrero de la falla Plaça Rodrigo, va ser acompanyada a l’escenari de teatre pel Vicepresident General de Federació Junta Fallera de Sagunt, Miguel Huguet, i el President de la Diputació de València i Alcalde de Faura , Toni Gaspar, que li va imposar la banda de Fallera Major Infantil de FJFS. A continuació, va ser ella la que va imposar les bandes a les seues Corts D’Honor: Ainhoa López, Jennifer Casaballs, Bianca Marco, Laura Escánez, Blanca Akba i Irene Mundi.
Paula Marrón i Pérez, la Fallera Major, pertany a la comissió de la falla La Victòria, i va estar acompanyada a l’escenari pel President Executiu de FJFS, Rafael Burgos i l’Alcalde de Sagunt, Francesc Fernández, que va ser l’encarregat d’imposar-li la preceptiva banda. La seua Cort d’Honor, a la qual Paula va imposar les seues bandes, està formada per: Jennifer Sánchez, Thalia Fernández, Maite Marín, Maite Vélez de Guevara, Nuria Espinosa i Andrea Guillem.
Després de l’ofrena floral de les diverses associacions i entitats, va ser el torn del mantenidor de l’acte, Gaby Collado i Soria, que va glossar en les seues paraules moments i emocions viscudes per Paula i Inés.
A continuació, van rendir homenatge les diferents entitats, associacions culturals, juntes falleres i comissions de la Federació Junta Fallera de Sagunt, a més de Saverio Piangatelli i Jessica D’Adesse, Alfiere i Madrina respectivament de la Targa Cecina, ho van fer Mar Gimeno i Andrea Escribà, Falleres Majors FJFS de 2019 i la Fallera Major Infantil de València, Daniela Gómez i de Los Angeles.
L’acte també va comptar amb una àmplia presència institucional, entre uns altres, Salva Costa, Alcalde de Gilet, Asun Moll, regidora de Festes i Cultura Popular de l’Ajuntament de Sagunt, regidors de diversos grups polítics d’aquest Ajuntament, representants de la policia local i nacional, associacions culturals i diversos col·laboradors de FJFS.
Per a acabar l’acte i abans del Vi d’Honor celebrat en el mercat de Sagunt, va anar el tenor, David Montolio, l’encarregat d’interpretar un any més els himnes de Sagunt i València amb que es va tancar l’emotiu esdeveniment.