SHARE

El concurs de cultura fallera impulsat per la Federació de 1ª A

Quina pirotècnia s’associa a Vilamarxant? Quina és la segona falla més antiga de València? Aquest tipus de preguntes es plantegen en un concurs que ja s’ha convertit en una data assenyalada en el calendari faller. “La primera en la frente” és un concurs sobre tota classe de temes relacionats amb les falles i el passat 6 de novembre va tindre lloc la seua XV edició.

La prova està impulsada per la Federació de falles de secció 1ª A, que convoca a tot el que vulga participar en el casal de la falla Gayano Lluch – Dr. Marco Merenciano, que malgrat ser el més gran de la ciutat es va omplir de concursants, organitzadors i curiosos. En primer lloc a les 21:00h es va servir un sopar on els presents intercanvien opinions, repassen i rememoren anteriors edicions. Seguidament a les 22:00h comença el concurs.

Marina Civera va estar present en aquesta nit de diversió i bon joc, acompanyada per la seua cort d’honor. Les tretze nostres representants també van poder participar al joc. Elena María Rivero, fallera de la cort, va ser rebuda amb especial afecte, ja que es tractava del casal on ha desenvolupat la seua vida fallera.

Organitzats en equips de quatre persones, els participants s’enfronten a un test sobre monuments, artistes fallers, falleres majors i corts d’honor, pirotècnies, comissions o actualitat; i només els millors es classifiquen per a la ronda final. Els guanyadors es van portar a casa 300€. Però lo millor que es podien portar es la germanor i el bon ambient d’una nit ben entretinguda.

Fotografía: Fotofilmax