“Fabricant dolços” i “La Casa Nostra”, els projectes de Sevilla-Dénia per a les Falles 2017

0
264

La comissió de Russafa va presentar els projectes de José Luis Platero.

Dissabte 26 de novembre es van presentar els projectes què l’artista faller José Luis Platero està preparant per a les Falles de 2017 per a la comissió de la Falla Sevilla-Dénia i Germanies.

La comissió ha volgut enguany apostar per la crítica més propera i directa. Per això es feia imprescindible comptar amb un bon guió i una estètica concreta, punts què s’han cobert amb la participación en el projecte d’Hernan Mir com a guionista i del disseny d’Estudio Chuky. D’aquesta manera, la presentació va còrrer a càrrec dels tres responsables del projecte, amb la col·laboració dels fallers de la comissió, i va desenvoluparse entroncant amb la temàtica de la falla què plantarà Platero el pròxim mes de març a l’encreuament dels carrers Dénia amb Sevilla sota el lema “La Casa Nostra”.

Carregada d’una crítica directa cap als problemes del barri a la falla es veuran reflectides les diferents entitats veïnals de Russafa i les seues lluites, la problemàtica de l’aparcament, la invasió de l’Espai Públic per tot tipus d’obstacles i moltes més situacions quotidianes al barri de Russafa que caldrà descobrir una vegada plantada la falla el 16 de març. Cal recordar que aquesta participa a la categoria Quatra C del concurs de falles de Junta Central Fallera.

Quant a la falla infantil, “Fabricant Dolços”, participarà a la categoria tretzena i ha tingut molt bona acollida entre els més menuts de la comissió. Així, ja han començat a desenvolupar activitats relacionades amb la temàtica, como ara la creació d’un recetari de dolços tradicionals i moderns què es publicarà al llibret infantil 2017.

La presentació d’esbossos es va celebrar al casal de la comissió i a l’acte va estar present la Fallera Major 2017 de la comissió, Esther González Ayora, i el president Andrés García García com a representants de totes i tots els “sevillans”.