“Fabricant dolços” i “La Casa Nostra”, els projectes de Sevilla-Dénia per a les Falles 2017

0
86

La comissió de Russafa va presentar els projectes de José Luis Platero.

Dissabte 26 de novembre es van presentar els projectes què l’artista faller José Luis Platero està preparant per a les Falles de 2017 per a la comissió de la Falla Sevilla-Dénia i Germanies.

La comissió ha volgut enguany apostar per la crítica més propera i directa. Per això es feia imprescindible comptar amb un bon guió i una estètica concreta, punts què s’han cobert amb la participación en el projecte d’Hernan Mir com a guionista i del disseny d’Estudio Chuky. D’aquesta manera, la presentació va còrrer a càrrec dels tres responsables del projecte, amb la col·laboració dels fallers de la comissió, i va desenvoluparse entroncant amb la temàtica de la falla què plantarà Platero el pròxim mes de març a l’encreuament dels carrers Dénia amb Sevilla sota el lema “La Casa Nostra”.

Carregada d’una crítica directa cap als problemes del barri a la falla es veuran reflectides les diferents entitats veïnals de Russafa i les seues lluites, la problemàtica de l’aparcament, la invasió de l’Espai Públic per tot tipus d’obstacles i moltes més situacions quotidianes al barri de Russafa que caldrà descobrir una vegada plantada la falla el 16 de març. Cal recordar que aquesta participa a la categoria Quatra C del concurs de falles de Junta Central Fallera.

Quant a la falla infantil, “Fabricant Dolços”, participarà a la categoria tretzena i ha tingut molt bona acollida entre els més menuts de la comissió. Així, ja han començat a desenvolupar activitats relacionades amb la temàtica, como ara la creació d’un recetari de dolços tradicionals i moderns què es publicarà al llibret infantil 2017.

La presentació d’esbossos es va celebrar al casal de la comissió i a l’acte va estar present la Fallera Major 2017 de la comissió, Esther González Ayora, i el president Andrés García García com a representants de totes i tots els “sevillans”.