45 anys d’història fallera amb “El granerer” a Torrent

0
453

Ahir de vesprada es va presentar oficialment la 45 edició de la revista fallera oficial de la ciutat.

Les falles de Torrent van tindre ahir una cita amb la cultura en la gala literària on es féu entrega de la revista fallera oficial torrentina El granerer. Una publicació que enguany complix 45 anys d’història a la ciutat i que va ser presentada a la sala d’actes del consistori davant dels màxims representants de les 29 falles torrentines, de les Falleres Majors de la ciutat, Carmen Sirvent i Paula Giménez, juntament amb les seues corts d’honor, i on no van faltar l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Transparència, Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa.

A l’interior es recullen articles que fan referència al recent nomenament de la festa com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, records de les falles de 2016 i fotografies oficials de totes les comissions. A més, enguany es destaca l’article d’investigació “Indumentària per a vestir als actes fallers”, elaborat per Salvador Mercado, membre del grup de danses Alimara. Una narració que conta l’evolució de la indumentària i de com molta gent torna ara a vestir-se i a representar els vestits originals dels segles XVIII i XIX.

En la gala literària es van fer públics també els premis dels llibrets, que enguany tenien una nova categoria: el reconeixement a la millor portada. La comissió Ramón y Cajal va obtindre este premi per la seua portada “Meravelles”, que il·lustra les millors meravelles que tenim a Espanya. D’altra banda, la falla Sant Valerià va aconseguir el primer premi al millor llibret, guardó que obté per primera vegada i que reconeix un treball d’investigació dut a terme durant mesos i que tracta de la figura del Parc Gulliver, a més dels articles de personatges importants reconeguts al món faller. La relació dels premis de llibrets ha quedat de la manera següent:

3r premi: Falla Avinguda
2n premi: Falla Ramón y Cajal
1r premi: Falla Sant Valerià
Premi al millor article d’investigació Pascual Romero: Falla Sant Roc-Gómez Ferrer
Premi al millor contingut infantil: Falla Ramón y Cajal
Premi a la millor portada de llibret: Falla Ramón y Cajal

Torrent guardona els fallers més antics de cada comissió

Un any més, els fallers de Torrent amb més anys al capdavant de les seues comissions han arreplegat la màxima condecoració en el món faller. L’alcalde, Jesús Ros, i la fallera major de la ciutat, Carmen Sirvent, han sigut els encarregats de guardonar els fallers amb el Bunyol d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants, que entrega la Junta Central Fallera de València, i la Torre d’Or amb Fulles de Llorer i Brillants, obsequi de Junta Local de Torrent.