Falles a Suïssa celebra un any més la seua festa fallera

0
619

Els encarregats de plantar la falla van ser els Germans Parra d’Alzira

La festa de les Falles no coneix fronteres. Així ho ha demostrat un any més l’Associació Falles en Suisse que, dissabte passat 27 d’abril, va celebrar la seua particular festa fallera en Ardon (Valais- Suïssa).

Més de quatre-centes persones, de totes les edats, es van congregar per a passar un dia festiu en el qual València i les Falles van ser les protagonistes. La jornada va estar amenitzada pel duo Calavera Jones, compost per Lio Calavera i Rubén Jones que van viatjar expressament des de Penyíscola per a crear “un ambient extraordinari amb el seu bon humor i la seua música”, segons explica una de les organitzadores Rose-Marie Tagliaferri, suïssa de naixement però amb orígens a Carcaixent.

Els encarregats de crear i plantar la falla van ser, un any més, els Germans Parra d’Alzira, Iván i Roberto, amb el lema “El bosc encantat”. Per part seua, els pirotècnics van ser Els Artisans du Spectacle, que també van repetir com en les Falles 2018.

En la gastronomia va triomfar la fusió. Es van fer unes 250 racions de paella (mixta i valenciana) però tampoc van faltar salsitxes, barbacoa i les raclettes. També van beure Aigua de València.

Com en les celebracions falleres d’altres anys, els organitzadors van sortejar un Ninot, un pernil, bons de restaurants, de viatge, de gimnàs, botelles de vi etc. A més, durant la vesprada diversos grups de ball van delectar als espectadors amb flamenc, salsa, kizomba, country i dansa oriental, entre altres. Una combinació d’estils que va deixar molt bon sabor de boca en tots els assistents, tant valencians com suïssos.

Com ressalta Rose Marie Tagliaferri si cal triar una paraula per a definir les Falles 2019 a Suïssa, eixa seria “èxit”. Va ser una celebració única en la qual les Falles i València van tornar a regnar als peus de les muntanyes suïsses.

Però això no acaba ací, perquè el comité organitzador de l’Associació, compost per sis membres, es reuneix en pocs dies per a parlar ja de les Falles 2020.

Fotografies: Benoît Gaillard.