Fuset NO convoca les ajudes per a contratacion de les agrupacions músicales de falles 2020

0
673

Félix Crespo: “FUSET NO HA APROVAT LA CONVOCATÒRIA D’AJUDES PER A CONTRACTAR AGRUPACIONS MUSICALS PER A les FALLES DE 2019, UN NOU RÈCORD PER Al SEU PALMARÈS”

“Les bases de la convocatòria de la subvenció haurien d’incloure la contractació de bandes de música i collas de tabal i dolçaina des del 24 de febrer (Crida) fins al 20 de març de 2019. Serà per primera vegada una convocatòria a posteriori de la celebració i contractació per part de les comissions que desconeixen en data d’avui si existirà convocatòria i si escau que diners percebran”.

“És curiós que Fuset fera gala en Falles l’haver ‘avançat’ el pagament de les subvencions al monument 2019, quan aquest suposat ‘avanç’ és sobre els retards als quals ell mateix ha sotmès a les falles durant els tres anys anteriors. Presumir del que és la seua obligació i responsabilitat és senzillament ridícul i un insult a les comissions falleres que coneixen perfectament la realitat. A més amb aquesta afirmació reconeixia i donava la raó a les denúncies del nostre grup municipal d’aquests anys pel retard inèdit en el cobrament de les subvencions al monument.

El regidor del Grup Municipal Popular, Félix Crespo, ha mostrat la seua sorpresa en comprovar en l’expedient relacionat amb la convocatòria per a la concessió de subvencions per a la contractació d’agrupacions musicals per a les comissions de falla amb motiu de les festes falleres de 2019, “encara no es troba convocada, transcorreguts 15 dies de la finalització de la celebració de les Falles, patint un retard que no entenem i molt menys les comissions que han realitzat contractacions sense conèixer si aquestes seran subvencionades”.

“De nou la falta d’informació i transparència cap a les comissions és absoluta, quan aquestes haurien de conèixer si les contractacions que han formalitzat van a a estar subjectes a subvenció i en quina mesura, generant-los de nou incertesa quan aquestes ajudes haurien d’estar ja computades en els pressupostos de 2019 ja tancats, tramitant les mateixes comissions el del pròxim exercici”, ha afegit l’edil.

En el quadre següent es pot comprovar les dates de les convocatòries de les tres edicions anteriors, l’aprovació i adjudicació de les subvencions i el retard en el termini de pagament de la regidoria de Cultura Festiva, que van haver d’esperar les comissions falleres:

Crespo ha assenyalat que “quan la regidoria té més personal de la seua història, és quan per primera vegada s’estan produint retards injustificables en la convocatòria i conseqüentment pagament de subvencions a les comissions falleres, problema imputable únicament a la desídia i irresponsabilitat del regidor Fuset ”.

Crespo ha manifestat que, “al no portar-se a aprovació en Junta de Govern, les comissions desconeixen el període de sol·licitud, el termini de justificació, l’aprovació de la concessió de les mateixes i molts menys coneixen quan es cobrarà l’ajuda per a la contractació de bandes o collas de música corresponent a les Falles ja celebrades de 2019. És un retard injustificat, que provoca novament incertesa en les comissions falleres que no van conèixer abans de la celebració de la festivitat les condicions per a contractar i que provocarà segons els antecedents dels tres anys anteriors, com queda demostrat, que es cobre en el 2020”.

Direcció
Tipus d’eixida